Kinafamiljen!

Få gratis mobil!

Just nu har Comviq om man signerar upp sig på 12 månaders abonnemang kan man få en androidtelefon gratis. I år är det en samsung Galaxy J3 värd ca 2500kr. Eftersom jag betalar ca 200kr varje månad i nuläget tyckte jag att det var en bra deal. 12 månader går fort det med. Om man vill kan man sälja telefonen. Du hittar dem här. Jag har bara 3gb surf men får med Comviqs abonnemang 4gb surf plus en androidtelefon att ev gå över till att bli min ordinarietelefon. Jag vet att jag nyss köpte en iphone 8+ men det fungerar inte att blogga med for.me med iphones ju :(

  

Kinesiska sagostunder på Stadsbiblioteket

Igår var jag med Vivian och Halley på kinesiska sagostunder på Stadsbiblioteket i Malmö. Som vanligt satt dem inte stilla en sekund utan tog alla kuddar och samlade på en hög och gick/hoppade runt. Kändes inte lönt ens att jag har sagostunder hemma för de har aldrig njutit utav att höra sagor. Det märks att dem är systrar för Vivian började inte lyssna och sitta still förrän runt 3,5 årsåldern. Stadsbiblioteket har en fantastisk barnavdelning för barn och jag älskar det. Det är synd att jag inte har periodkort just nu och kan ta dem så ofta som jag vill utan att tänka att varje åktur tar ca 50kr/dag. På Stadsbiblioteket har dem en "Krumelurmaskin". Man stoppar in en bild i dess mun och trycker på en knapp. Så vips så tar dem en bild och skickar det iväg så det syns på väggen inne i det stora avdelningen. Det tycker dem är så kul att dem ockuperar hela maskinen utan att låta några andra barn få chansen. För att rädda andras barn brukar jag förpassa den aktiviteten sist så när jag tycker dem har fått sina stunder med maskinen att vi skall gå hem. 

En vardagslyx med småbarn

Vet ni vad som är vardagslyx när man har två små barn hemma? Jo äta frukost ute. Jag älskar att äta frukost på McDonald's. Det enda som jag inte gillar är att golvet är flottig och det är kallt ibland i lokalen. Att slippa ha en massa saker som jag inte äter så ofta och slippa förbereda frukosten är en ren lyx på morgonen. Min favoritfrukost på McDonald's är McMuffin Bacon ägg och en kopp kaffe. Ibland tar jag frukostmacka med kalkon och ost istället. Vivian vill gärna ha McToast i sin frukosthappy meal och Halley får pannkakor. Men varför tycker jag om att äta frukosten där när det finns klart mysigare frukostställen i Malmö? Jo för att det är billigt och gott. Har du provat att äta frukost på McDonald's och vilken är din favorit?

Den 6 Dec ville jag däremot byta ställe så jag åkte till IKEA istället. Den ligger nära där vi bor och kräver bara en bussbyte. Hela resan tar ungefär ca 12min så det är värt resan. Vivian smaskade i sig pannkakor med sylt på och Halley åt köttbullar och drack apelsin till. Sedan gick dem till lekhörnan(vi sitter bredvid) och hade rolig. På vardagar är det faktisk mindre folk så det är skönt att slippa lång kö samt det är avkopplande med lite folk. Jag föredrar det faktisk än att försöka äta frukostbuffé på IKEA på helgerna. Jag lät dem leka en bra tag i barnens avdelning innan vi åt lunch och åkte hem på eftermiddagen. 

Lucia 2017

Förlåt att det har varit tyst i bloggen, men tyvärr så kan jag inte logga in via iphone till for.me portalen och försöka sitta framför en dator med datormarodören Halley är verkligen omöjlig. Jag har tagit semester och detta är den andra veckan. Jag har tagit barnen till öppna förskolan som ligger 10 min promenad nästan varje dag. Idag velade jag om jag skulle till öppna förskolan för att se på luciafirandet eftersom jag la mig sent och barnen klev upp kl 6:20 respektive 6:30. Sedan bråkade eller kivades i princip hela morgonen. Men så fort vi gick ut blev dem som lugna änglar och vi kunde ha en bra firande även om Halley ville enbart dricka lite röd saft och Vivian smakade en klunk utav saften. Jag tog kaffe med mjölk och en liten lussekatt och en pepparkaka. Jag håller på och mäter mitt blodsocker inför läkarbesöket imorgon och jag har bestämt mig för att ta hand om mig mer och verkligen hålla mig till mer lågkolhydratkost över en längre tid samt träna inför trädgårdstudierna. Ja jag vet att det är en sanning med modifikation men jag har laddat ner två appar som skall hjälpa mig att hålla koll samt gått med i en facebookgrupp för att motivera mig att skärpa mig nu. Dags att sänka långtidsblodsockret! Men hur blir det med julgottisarna då tänker ni? Jag tänker bara smaka när jag får chansen men vi firar inte jul eller blivit bjuden på julbord så förhoppningsvis skall det inte bli en vana. 

Ni trodde väl inte att jag skulle posta en bild på Luciaklädda barn va? Nope den här mamman orkade inte med griniga ungar till deras förskolas luciafirande på kvällen med pannkakor och lussekattspepparkaksmiddag att vi stannade hemma och hade fondue till middag och dem hann se Frozen: Olafs magiska jul och Frostfeber innan jag körde dem till sängs klockan 20:00.

Kronprinsen idag

Idag hade Kronprinsen köpcentrum en event där Olof, Anna och Elsa från Frost/Frozen delar ut godis och ballonger. Det var även musikunderhållning, dekorerara din pepparkaka och trolleriföreställning. 

När vi kom dit fastnade barnen i deras lekrum för en kort stund innan jag tog dem till scenen för att lyssna på det sista med Britta och Mälitta som sjöng lite julaktiga sånger och showade loss.

  

Sedan gick jag in till apoteket Kronan och där höll Halley nästan på att välta all det uppdukade provsmakningen med saffranste, pepparkakor och senap. Tur att vi lyckades rädda sakerna och plocka bort ungen innan hon orsakar en katastrof. Jag brukar kalla henne för "Elefantmaffian". Elefant för att hon är ganska klumpig av sig och alltid på och testa på något nytt. Det är fullt fart i hennes lilla kropp. Maffian för att hon är lite hämndlystnare. Varje gång min systerson Theo på 15 månader kommer hit är jag rädd att hon skadar Theo som är lite yngre än henne och mer blygare/mammigare. Vi fick se nästan hela föreställningen med clownen Jumping Joe, han var ganska OK faktisk. 

 

Det låg även lego på en stort matta som barnen kunde leka med. 

 

Vivian fick träffa sin idol, drottning Elsa av Arendelle från filmen Frost/Frozen. När Halley fick syn på prinsessan Anna sprang hon dit det snabbaste hon kunde. Jag som trodde hon var upphetsad att träffa på prinsessan Anna men där fick jag tji.....hon ville ha en ballong och drog en snabbt från Annas hand.

Sista saken som vi gjorde var att dekorera pepparkakor. Jag fick hjälpa dem båda med att klämma ut kristyren.

 

Sedan fick dem åka en tur på en bil innan vi gick hem. 

Mobilia fredagen den 1 Dec

Igår den 1 Dec hade jag inget bestämt inplanerad men jag tog Vivian och Halley till Mobilia köpcentrum för att äta middag på McDonalds. Då höll Vivian Halleys hand och dem sprang till McDonald's hand i hand och jag på efterkälken med Babyjogger citi mini GT dubbelvagnen. 

Dem hann posera framför en julgran för mig men med småbarn vet man aldrig om de stannar kvar eller inte. 

Vi hann handla inne i ÖB där jag köpte två julklappar; en presentbox till en pojke mellan 15-18 år som innehöll Nivea Men dusch och deo samt en stars wars klocka till en pojke mellan 7-12 år. Dem julklappar jag köpte skall jag donera till Kort om samhället som anordna en julfest för hemlösa och ensamstående där man skall donera nya julklappar. Förutom dem som jag köpte har jag köpt in en rock t-shirt, mascara samt lipgloss, 2 leksakspaketer för pojke mellan 3-6 år samt för 4-8 år.   

Vi besökte även Lekia och hittade inget där, däremot fick dem åka karusellbilen en gång. Vi hamnade även mitt i Hemmakvälls 50% utförsäljning och vi stod i kön 20 min för att betala. Dem skall bara flytta lokalen till inne i Mobilia köpcentrum och ville ha bort en hel del produkter. Jag köpte 5 surprise eggs med Frozen på, 3 paket tuggummi samt 3 stycken chokladstycksaker. Ja jag kunde ha köpt lösgodis till halva priset men jag är ärlig trött på just lösgodis så jag köpte bara det jag tyckte var värt att köpas.

Dafgårds gröna dumplings

Jag blev testpilot via Smartson att testa en av Dafgårds nya gröna rätter. Jag valde dumplings för jag är sådan sucker för just asiatisk. 

Däremot skulle jag inte vilja äta den här rätten igen, det var inte alls lika god som jag trodde det skulle vara. Fyllningen kändes som puré istället för krispiga grönsaker däri. 

Glad Halloween!

Glad Halloween köra läsare. Jag hämtade ut Latelier choklad från Nestle tidigare på dagen. De hade inga blåbär så det blev russin, hasselnötter och mandel. Jag har haft vabb för lilla Halley i två dagar nu. Hon har haft diarré i söndags och vilar extra två dagar hemma medans Vivian är på förskolan. Jag har fixat lite saker imed jag skall studera Trädgård i Lund med start nästa vecka. Jag vill tacka #smartson och #latelier för chokladen!

Storhandling idag.

Idag hade jag bokat med min pappa att han skulle skjutsa mig och handla. Vi åkte till Coop forum Jägersro för att köpa tag 3 betala för 2 Libero blöjor. Jag tog 9 paket och betala 380kr totalt. Jag köpte även välling i storpack, oboy i storpack, mjölk, yoghurt, skinka samt godis till barnen. Vi åkte sedan vidare till Ekohallen för att köpa två stycken 4,7kg Via tvättmedel för 80kr/st. Man måste passa på när man har skjuts. Vi åkte hem sedan och på kvällen ville jag ha en byrå gratis. Personen erbjöd sig att leverera och denne fick en billig bag in box spansk rödvin från Tyskland, Cervera gratis lakritsen,2 zoegas och 2 Coop xtra golvrengöring. Ja jag vet att grejerna är mer värd än byrån men give och take är mitt motto. Jag har för mkt saker och det är dags att röja upp och skänka bort det så blir mindre kaos här hemma.

Halleys nya byrå. Det rymmer alla hennes kläder även om den är lite mindre.

Halleys tårta fixad!

Mellan 21-22 får man 10% rabatt på en deal.

Jag passade på att köpa en tårta för 15 personer för 360kr. Har sparat in 60kr. Samt jag stödjer en småföretagare.

Cervera och Kicks nyöppning Hansa @ Malmö

Idag var det nyöppning för Cervera och Kicks på Hansagallerian i Malmö. Det var inte alls så mycket folk, vi var ca 10 personer som köade och vid Kicks var det ca 20 personer.

Jag gick till Cervera först och köpte en litermått och två skrubbdukar. Fanns ingen rabattkod vilket jag tyckte var snålt.

Det som man fick gratis var lakritspåse med handgjorda lokala lakrits. Skall ge till min kusin som souvenir.

Sedan gick jag vidare mot Kicks, hittade inget jag ville köpa. Man fick 20% på ett köp och köpte man för 500kr fick man en goodiebag(gällde de första 100 betalande kunder)

Snacks och dryck? Hmm såg inget utav dem faktisk :(.....varken i Cervera eller Kicks. På Cervera hade dem inte förberett något extra för att fira nyöppning ärlig talat. En av de sämsta butiksevent enlig min tycke. Jag stannade inte längre utan åkte till Entré för att få tag i rätt storlek på inneskor till Halley och utnyttja min lets deal kod på Sushi 2 go för endast 40kr.

Det är brittsommar i Malmö!

Det var verkligen bra väder idag. Så skönt och då passade jag på att ta sista höstbilder med min iphone 5. Imorgon kommer min iphone 8+ och då skall jag ha lite saknade appar. Matpriskollen, Facebook, Instagram, Linkedin, Photocollage, Candy crush jelly saga, Emporia, körkortsapp och 2-3 till som jag har glömt bort vilket. Gärna Netflix också.

Jag blev utvalt som chokladtestare från L'atelier!

"Välkommen som testpilot

Dina chokladdrömmar är besvarade! Du är en av 1000 utvalda testpiloter som får unna dig en premiumchoklad från L'atelier. Vi ser fram emot dina upplevelser - är du redo för chocomania?"

Tack Smartson och L'atelier(Nestlé som äger varumärket).

Fick precis kupongen idag så det skall skrivas ut och inhandlas den med blåbär. Blåbär är bäst smakmässig enligt mig. 

 

Te och Mat i kombination med Slottstadens kafé och Min Systers Tehus

För ungefär två veckor sedan såg jag att Slottsträdgårdens kafé skulle ha te och mat i kombination. Det var något som stod mig varmt i hjärtat och ärligt talat så hade jag förväntat mig att lära mig någonting nytt. Men det var inte alls så mycket nytt fick jag reda på. Jag menar jag skulle vilja säga att jag är nog en äkta tefantast. Ja jag kan lägga ett par hundralappar på äkta fint te men likväl kan jag njuta av en kopp earl grey tepåsete. Allt handlar utifrån vilka smaker jag vill ha och i vilken situation jag dricker te. Det var två systrar som driver Min systers tehusSom guidade deltagarna igenom provningen. Det var himla mysig och man blev bordplacerad. Min bekant Eva träffade jag på där eftersom jag tipsade på min facebook sida.

 

MENY 

Fördrink - Örtte Citronmeliss med rosor

Förrätt: Lax & mynta tartar - Gröntte med mynta
Veg alternativ: Tomat & Mynta Bulgur med inlagd gurka & gojibär

Huvudrätt: Helstekt marinerade Ryggbiff, säsongens svamp, ugnsbakade rödbetor & gröna ärtor pesto - Oolong te 
Veg alternativ: Vitlöksvänd säsongssvamp, pocherat ägg & ugnsbakade rödbetor

Mellanrätt: Chevréost & björnbär - Long jing te(Drakkällarens te)

Dessert: Vaniljpannacotta med Jasminetegelé - Jasminetecocktail 

Efterkälke: Hembakta kamomill & mandelskorpor - Kamomill te

 

Fördrinken serverades i en champagneglass och både jag och min bordsgranne Pernilla hade glömt bort vad som skulle serveras. Jag gissade på kamomill men ack så fel jag hade. Det var citronmeliss och jag blev verkligen förvånad över hur god den var, så neutral och utan något kraftig eftersmak. Till förrätten serverades lax och myntatartar och det var verkligen god. Teet som serverades till gifte fint in med tartaren och de gick hand i hand utan att ta över varandra. Det var som en ying och yang cirkel i ren harmoni.

Därefter kom huvudrätten.Säsongens svamp var stekta trattkantareller och till det serverades an kraftig oolong te. Enlig min tycke var teet lite för vek för rätten. Jag hade velat dricka en pu er te som är mer jordig i smaken och kraftfullare för att bryta av med huvudrätten. Jag hade velat se en modigare rustik höstgryta med vilt istället för ryggbiff ärligt talat. Det hade passat miljön då vi satt ute i växthuset och det var begynnande mörk och kallt som det brukar vara i mitten på hösten. Till det egenbakade rustika surdegsbröd med nordiska superbär från skogen. Min bordsgranne tyckte att det vegetariska rätten var god men den var inte alls lika mättande utan kanske borde ha lagts till något mer.

 

 

Mellanrätten med chevrekräm på en knaprig karamellaktig dansk rågbrödstyp med klyvade passionfruktbredvid och björnbär gifte sig verkligen fint i munnen tillsammans om man tog alla tre komponenterna i munnen. Den gjorde chevrén mindre kraftig och mer gräddig i smaken samtidigt som passionfrukten tog över och sedan björnbärets sötma avslutade det hela. Jag hade velat ha mer utav denna rätt faktisk! Teet från Drakens källa från Hangzhou var av god kvalitet om man ser på priset som en tenovis vill betala för att prova. Teet hjälpte faktisk mellanrätten på ett sublimt sätt att smälta maten när man har kommit så långt i middagen. Enligt teguiderna är det en ny trend i Kina att dricka te och äta finost tillsammans och det serverades var väldig passande och gifte sig verkligen bra med varandra smakmässig.

 Därefter blev det verkligen katastrof, vi fick en söt vaniljpannacotta med en söt jasmintegelé på toppen. Till det serverades en söt jasmintecoctail. Om man äter och dricker allt efter varandra blev det bara söt, söt och söt. Det var ingenting som bröt av mot varandra. Jag hade velat ha en varm jasminte för att neutralisera sötman från både grädden och gelén. En passande variant hade varit att göra gräddblandningen neutralare eller syrligare. Mer jasmintesmak i gelén samt varmt jasminte till det. Coctailen kunde ha serverats som första dryck istället innan man fick in förrätten eller tillsammans med vaniljpannacottan.

Till sist fick man med sig en kamomillkaka och den var supergod.Trots att jag blev tvungen att rusa direkt efter efterätten var det verkligen en trevlig upplevelse. Vill jag gå om på sådana tillställningar? Ja om jag Halley blir så mindre mammig och min mamma kan hantera henne efter klockan 20:00. Trots att jag blev tvungen att gå lite tidigare hade jag supertrevllig kväll. 

 

Säg HEJ till Hay

Ikea har olika aktiviteter i sina varuhus. I Malmövaruhuset hade dem senast "Säg hej till Hay". De hade fått in den danska designerföretaget HAY. Dagen till ära bjöd dem på danska smörrebröd. Rödspätta med remuladsås, pastej med gurka och räkor och ägg.

Vivian och Halley ville mestadels ha lite mjölk att dricka då jag tog dem till IKEA mycket tidigare och gav dem middag, köttbullar och mos till Halley och pannkakor till Vivian. Det var en förhandsvisning utav de nyaste produkter som man kunde köpa. Ärligt talat var dem inte designade för småbarnsfamiljeliv. Allt såg så ranglig ut, golvlampan är dock bra om den var lite högre så man inte slog huvudet i den. Ypperlig led golvlampa heter den. Vi fick en av deras "20 000kr Balenciaga värd att kopiera från IKEA" uppdaterade IKEA kasse fast i ny snygg design där handtagen går under bagens underdel. De finns i ytterliggare 2-3 färger.