Kinafamiljen!

Kategori: Mat

Flygande JacobDen här rätten Flygande Jacob som jag följde till punkt och pricka från Tasteline där jag ersatte chilisåsen med kethup fick inte rätt smak då den upplevdes för smaklöst och såsen för fet.
Jag tror jag ska leta reda på hemkunskapsboken som jag fick i högstadiet och följa den receptet istället eller så köper jag enbart frysta findus flygande jacob.

Undrar vad jag hittar på till lunch tills nästa måndag för nu pågår frysrensning!

Marabou Maräng & NötInne i livsmedelbutiken såg jag detta smaskiga godis Marabou Maräng & Nöt och matnörden i mig ville att jag skulle köpa och prova den. Så vips så hamnade det i min inköpskorg. Nu sitter jag och smakar av den. Första rutan så känner jag finhackad nötbitar som var 3x2 millimeter stora och av marängen fanns det en liten pytteliten strimla utav något vitt.
Jag fortsatte att äta av den och skölja munnen med lite varm grön te för att ge mina smaklökar lite sockerchock och här är mitt omdöme:

Förpackning: Fint och snyggt med rosaröda färgen, marängerna ser så lockande ut att man vill äta den direkt. Nötterna på bilden har inte så framträdande plats att man inte kan se vad det föreställer för slags nöt.
På baksidan står det dock hasselnötter och cashewnötter. Bra med Rainforest alliance märket.

Smak: Söt, choklad, salt

Produktens Utseende: Man ser iallafall nötterna men bitar av maränger var det ont om

Totalpoäng:

Där 1 tårta står för bortkastade pengar och 5 tårta absolut värt priset och upplevelsen.

Varför?
Produkten håller inte vad den ger sken av, Istället för att det ska vara mer maränger är det nötterna som var dominerande och bilderna av blandningen fungerar inte när smaksättningen var så ynkliga i smulor.

Äpplemos


Imorgon ska jag träffa en internationell student som är kines och som ska lära mig mer kinesiska. Mitt mål är att kunna prata obehindrat med släkten så jag kan delta i samtal när dem kör mandarin. Jag kan enkel mandarin men det tar cirka 2-3 minuter för mig att hitta ordet och uttala dem. Så målet är att kunna berättta något på mandarin utan att "översätta" i huvudet först. Jag köpte lite fina discovery äpplen och en liten påse valnötter. Jag hade en månkaka och så skulle jag göra äpplemos med äpplen från föräldrarnas äppleträd. Det räckte precis till en fd Skippy jordnötssmörburk.Där ligger skalade äpplen som är syrliga kokande i vatten så att man senare kan köra den i matberedaren med socker eller annat smaksättning. Äpplen är färdiga när dem är mjuka och det tog inte så lång tid alls.Tadaa ~ den färdiga äpplemoset för 2011 producerad 11 Sept 2011
ska ges bort i present till min kinesiska sensei :D

Goda Cashewnötter eller?

På Svd Näringsliv kunde man läsa att cashewnötter som kommer från Vietnam kan vara producerad under mycket hemska förhållanden. Det är bland annat att arbetarna utsätts för tortyr om de inte jobbar snabbt nog - att skala cashewnötterna. Som konsument är det svårt att veta hur livsmedel har hanterats när omförpackas i en annan förpackning och det är svårt för de som köper det att veta vilka varor som är ok.

Det kräver i princip att man ska känna till varje livsmedel som man konsumerar eller handlar, olika partier hur de har blivit behandlade och om det är maskiner som har hanterat det från jord till livsmedelaffären utan att slavbehandlingar av människor varit involverade. Som konsument tröttnar man på att ha stenkoll hela tiden, en del läsare håller inte med mig men tänk att du själv står där i butiken och försöker jaga ifatt en personal som ska veta exakt var den kommer ifrån, hur den är producerad innan de kom dit, kan du då förstå exakt den personalens tankar? Visst kan man veta lite men hur mycket ska man kunna när man jobbar i en livsmedelsbutik?

Till sist så orkar man inte hålla koll på vilka livsmedel och varifrån man ska undvika att köpa för att göra ett "rätt" val.

Du kan läsa artikeln HÄR