Kinafamiljen!

Kategori: Café&Restaurang

Te och Mat i kombination med Slottstadens kafé och Min Systers Tehus

För ungefär två veckor sedan såg jag att Slottsträdgårdens kafé skulle ha te och mat i kombination. Det var något som stod mig varmt i hjärtat och ärligt talat så hade jag förväntat mig att lära mig någonting nytt. Men det var inte alls så mycket nytt fick jag reda på. Jag menar jag skulle vilja säga att jag är nog en äkta tefantast. Ja jag kan lägga ett par hundralappar på äkta fint te men likväl kan jag njuta av en kopp earl grey tepåsete. Allt handlar utifrån vilka smaker jag vill ha och i vilken situation jag dricker te. Det var två systrar som driver Min systers tehusSom guidade deltagarna igenom provningen. Det var himla mysig och man blev bordplacerad. Min bekant Eva träffade jag på där eftersom jag tipsade på min facebook sida.

 

MENY 

Fördrink - Örtte Citronmeliss med rosor

Förrätt: Lax & mynta tartar - Gröntte med mynta
Veg alternativ: Tomat & Mynta Bulgur med inlagd gurka & gojibär

Huvudrätt: Helstekt marinerade Ryggbiff, säsongens svamp, ugnsbakade rödbetor & gröna ärtor pesto - Oolong te 
Veg alternativ: Vitlöksvänd säsongssvamp, pocherat ägg & ugnsbakade rödbetor

Mellanrätt: Chevréost & björnbär - Long jing te(Drakkällarens te)

Dessert: Vaniljpannacotta med Jasminetegelé - Jasminetecocktail 

Efterkälke: Hembakta kamomill & mandelskorpor - Kamomill te

 

Fördrinken serverades i en champagneglass och både jag och min bordsgranne Pernilla hade glömt bort vad som skulle serveras. Jag gissade på kamomill men ack så fel jag hade. Det var citronmeliss och jag blev verkligen förvånad över hur god den var, så neutral och utan något kraftig eftersmak. Till förrätten serverades lax och myntatartar och det var verkligen god. Teet som serverades till gifte fint in med tartaren och de gick hand i hand utan att ta över varandra. Det var som en ying och yang cirkel i ren harmoni.

Därefter kom huvudrätten.Säsongens svamp var stekta trattkantareller och till det serverades an kraftig oolong te. Enlig min tycke var teet lite för vek för rätten. Jag hade velat dricka en pu er te som är mer jordig i smaken och kraftfullare för att bryta av med huvudrätten. Jag hade velat se en modigare rustik höstgryta med vilt istället för ryggbiff ärligt talat. Det hade passat miljön då vi satt ute i växthuset och det var begynnande mörk och kallt som det brukar vara i mitten på hösten. Till det egenbakade rustika surdegsbröd med nordiska superbär från skogen. Min bordsgranne tyckte att det vegetariska rätten var god men den var inte alls lika mättande utan kanske borde ha lagts till något mer.

 

 

Mellanrätten med chevrekräm på en knaprig karamellaktig dansk rågbrödstyp med klyvade passionfruktbredvid och björnbär gifte sig verkligen fint i munnen tillsammans om man tog alla tre komponenterna i munnen. Den gjorde chevrén mindre kraftig och mer gräddig i smaken samtidigt som passionfrukten tog över och sedan björnbärets sötma avslutade det hela. Jag hade velat ha mer utav denna rätt faktisk! Teet från Drakens källa från Hangzhou var av god kvalitet om man ser på priset som en tenovis vill betala för att prova. Teet hjälpte faktisk mellanrätten på ett sublimt sätt att smälta maten när man har kommit så långt i middagen. Enligt teguiderna är det en ny trend i Kina att dricka te och äta finost tillsammans och det serverades var väldig passande och gifte sig verkligen bra med varandra smakmässig.

 Därefter blev det verkligen katastrof, vi fick en söt vaniljpannacotta med en söt jasmintegelé på toppen. Till det serverades en söt jasmintecoctail. Om man äter och dricker allt efter varandra blev det bara söt, söt och söt. Det var ingenting som bröt av mot varandra. Jag hade velat ha en varm jasminte för att neutralisera sötman från både grädden och gelén. En passande variant hade varit att göra gräddblandningen neutralare eller syrligare. Mer jasmintesmak i gelén samt varmt jasminte till det. Coctailen kunde ha serverats som första dryck istället innan man fick in förrätten eller tillsammans med vaniljpannacottan.

Till sist fick man med sig en kamomillkaka och den var supergod.Trots att jag blev tvungen att rusa direkt efter efterätten var det verkligen en trevlig upplevelse. Vill jag gå om på sådana tillställningar? Ja om jag Halley blir så mindre mammig och min mamma kan hantera henne efter klockan 20:00. Trots att jag blev tvungen att gå lite tidigare hade jag supertrevllig kväll. 

 

Sephora Shopping Night

Idag var det shopping night på Sephora. Det kom såklart massor av tjejer både unga och gamla. Kön till kassorna ringlade sig långa. För om man nu tillhörde de lyckliga och handlade för 500kr efter deras 20% rabatt kunde man få en Goodiebag. 
Goodiebagen klara bakom disken kl 16:54. Redo att delas ut till betalande shoppare.

För mig som bara kom för att hålla Melanie sällskap siktade jag mig in på detta: 
bubbelvatten till mig och påfyllning med kexchoklad till godismonstret. 

Sedan var det middag och då utnyttjade jag medlemskapet i Jensens Böfhus erbjudandet. 
229kr delat på två blir huvudrätten 115kr. Billigt med tanke på att det är middagspris med biff.

Ny spännande konditori Gateau

Vid Triangel köpcentrum i centrala Malmö har en ny konditori öppnat. De heter Gateau och det verkar vara en kedja som har öppnat. Härligt säger jag. När man går förbi ser man de två konditoribiträdena bära så gulliga uniformer och självklart måste jag pröva. Jag valde en tårtbit med päronmousse, digestivebotten med honung och havregryn. En tårtbit kostar 35 kr så det var inte så dyr som jag trodde.

Här kommer den mumsiga tårtan :D

Upp