Kinafamiljen!

Jag har fått JOBB!

Kära läsare, förlåt för tystnaden. Jag har blivit erbjuden jobb, intervjuad och anställd, allt på en vecka och började ganska omgående jobba. Först blev jag chockad när jag fick samtalet då det jag stod i kassan och skulle betala när jag fick samtalet. Sedan nästa dag skulle jag på intervju och det var med blandade känslor då jag inte hade allt fakta i huvudet genom föregående samtal från arbetsgivaren. Jag försökte läsa på om företaget för jag trodde verkligen inte att det skulle bli något eller någon skulle höra av sig så snabbt. Jag hade sökt jobb den föregående veckan på en mindre jobbmässa. Men det jag visste var att de var ett stort företag, de följde kollektivavtalet och det var väldig viktig för dem då chefen nämnde det flertals gånger under samtalet samt berättade att om man har erfarenhet skall man ha bevis så man kunde höja sin lön. Chefen var väldig och förstående och jag lärde mig jobbet, iallafall det mesta på en dag. Allt eftersom dagarna gått har jag skapat nya rutiner och med van öga och ansvar skapat rutiner på hur arbetet skall göras utifrån en arbetsbeskrivning dagligen. Dessutom har jag lärt mig namnen på mina 3 kollegor från samma företag som också jobbar på företaget med varsin ansvarsområde. Mitt ingår att ta hand om ca 20 konferensrum/samtalsrum, 9 toaletter och 3 pentry(kök). Där ingår även att städa trappan mellan två våningar och dammsuga två våningar. Dessutom har jag fått en mindre företags kontor att ta hand om, ca 2 extra timmar per vecka där det är lättare med städningen och inte lika strikt som med min fasta arbetsplats. Dock gör jag alltid en bra jobb när jag har fått mina ansvarsområden.

Jobbfördelar:

- Slutar tidigt då jag har 70% tjänst

- Gratis frukt, man får även ta med hem överbliven  frukt från gårdagen då de skickar allt tillbaka som inte blivit uppäten och få nya fruktleveranser. Dock roffar jag inte åt mig allt utan tar snällt bara 0,5kg-1kg(finns oftast mer än 5kg kvar)

- Gratis kaffe/te/ varm choklad

- Gratis frukost på måndagar

- Modern och enkel att städa kontorslandskap

- Apotek ligger på bottenvåningen ifall man behöver något

- Ica Maxi ligger på 5 minuters promenad och likaså Subway

- Bra med gratis träning i form av rörelser när man städar i högt tempo

 

Nackdelar:

- Vakna strax innan kl 5:00 och vara på jobbet kl 6:00 mån-fre

- Inte heltidstjänst. Väntar på fler möjligheter

- Avskyr att frysa på morgonen under våren, längtar tills det blir sommaren

- Måste egentligen lägga mig kl 20 nästan varje dag men det blir inte så, lider alltid minus på sovkontot

 

Dock väger fördelarna över nackdelarna med jobbet. Jag hoppas att jag hinner ikapp det jag skall göra. Jag hade nog missuppfattat en del i arbetsuppgiften men det skall jag ta igen genom att lägga i en högre växel och minska på rasten.

 

 

 

 

Upp