Kinafamiljen!

Vivians födelsedag

 

Min stora flicka Vivian fyllde 4 år förra veckan. Vi hade fest för henne i onsdags då alla kunde vara med. Det var bara det närmaste familjen. Vi ordnade hot pot(fondue) med både entrecote, bläckfisk,räkor, torsk, lax,tofu, tofuskinn, choi sum(brassica campestris), skivad fläsksida, fiskbullar, ostronskivling, risnudlar, rättika och sparris. Kalaset hamnade på ca 2200kr för maten men det räckte till dagen efter för 6 personer. Det är en slags snabbmat där man har en buljongsoppa kokandes på bordet och har råa råvaror som man skall koka och doppa i soja+vitlök+citron+chillisås och äta det som det är.

Man kan köpa dessa kokplattor via nätet, via bekant/familj som åker till Kina, någon kinabutik eller så köper man det på IKEA eller någon annan butik som säljer induktionsplattor.

Efter maten blev det en Frozen tårta som jag i all hast slängde ihop men jag hade problem med garneringen och att Halley bara drog i mig varannan minut så jag hann inte göra det snyggt alls.

Oblatet köpte jag på Partyland då jag inte tyckte att frakten på 49kr var värt att beställa från nätet för endast 1 sak.

Vivian är tokig i Elsa så hon har fått en hel del saker med det. 

Hennes presenter som hon fick var en begagnad trehjuling, en Elsa resväska, en Elsa docka i mjuk material, Elsa tröja, Paw Patrol sked och gaffel, Paw Patrol liten ryggsäck och en kudde med Elsa och Anna. (Kudden,tröjan, paw patrol är inte med på bild).

 

I söndags som hon fyllde år tog jag henne och hennes syster till McDonalds så dem fick varsin Happy Meal med nuggets, mjölk, äpple och pommes. Dessutom fick dem varsin glass i bägare med jordgubbssylt. Sedan gick vi till Coop för att handla blöjor för att de kostar 90kr/st och jag hade libero kuponger som jag ville använda upp. Dem sov middag på vägen hem så det var skönt. Men däremot vaknade dem senare på kvällen och höll mig uppe tills kl 23:00 när jag hade jobb dagen därpå och skulle vakna kl kl 4:30. Gissa om jag var riktig sömnig dagen därpå.

Upp