Kinafamiljen!

Längtar!

Nu i veckan kollade jag för en gångs skull på Lets Deal(värvningslänk) och råkade få syn på två axelremväskor som är snygga till ett bra pris. Jag slog till direkt och köpte två, en lila och en mörkblå. Totalsumma att betala 300kr. Min budget tillät mig ungefär 500kr så jag är extra nöjd. Såhär ser den ut:

KLICKA HÄR

Minnen som jag förknippar med Hainan

När regnet öser ner som om himlen öppnade sig och släppte ner all sin sorg över oss. När åskan dundrar på under sommaren påminner det mig om Hainan då det är vanlig med riktlig med regn och stormvindar. Jag har varit med om när strömmen bryts och man "tvingas" att vara inomhus i ficklampans sken och vara social. Dessutom är det kvävande hett i Hainan. Men efter regnet och stormen brukar det bli lättare och svalare att andas. Jag har verkligen längtat efter ösregnet och åskan. Allt som fattas är blixten. Älskar när det blixtrar för det är så mysig. Tycker du om åsk och blixtväder?

Tiden springer sin väg

Ibland känns saker och ting så långt bort men ändå inte. Denna vecka har vi gjort realitet men så jäkla dumt beställt en 140 säng plus 90 säng på Jysk. Sängarna skall användas i 3 månader iallafall och ibland tänker inte min man till att inte köpa en massa möbler som tar onödig plats efteråt. Enkelsängen kan vi använda senare och lägga det i barnens rum men dubbelsängen slukar en hel del golvplats. Kanske blir det så att jag ber min pappa hjälpa mig att flytta ner eländet till förrådet senare till hösten eller så. Helst hade jag velat sälja den. Du som läsare undrar varför jag inte sa nej?

Min mans föräldrar plus en kusin skall besöka oss under 2,5 månader. Vi hoppas att de hinner plocka färdig peppar tills dess och kommer för det vore slöseri med pengar om de inte gjorde det. Ämnet hans föräldrar är väldig känslig, skulle jag säga nej skulle det bli värsta drama queen pjäsen här. Tänk dig att du får bara 5h sömn varje natt under vardagar, sedan är du igång och passar två busfrön som älskar att hålla igång hela tiden samt fixa middag, disk, tvätt, städning och jobbar/söka jobb heltid. På helgerna är det värre än att jobba för barnen drar i en hela tiden vart 10 sekund känns det som och man försöker göra frukost och äta litegrann, städa, fixa och rensa. Hur mycket ork har du egentligen när man är inne i karusellen då?

Jag överlever nätt och jämt här och jag är i färd med att söka en annan heltidsjobb med bättre jobbtider. Sitter just nu och försöker pusha fram orden till ett personlig brev men jag har hamnat i stoppläge. Jag har formulerat lite saker men behöver ytterliggare en poäng varför de skall anställa mig samt knyta ihop säcken och avsluta med en uppmaning att boka in mig för en intervju. Känns verkligen läskig så att säga med intervju. 

Inom två veckor kommer sängleveransen och den tidsramen skall jag hinna slänga, flytta om saker utöver vardagslivskarusellen. Det är en massa saker som skall prickas ner i punktform och genomföras nu innan den 4 juli. Tiden springer verkligen sin väg här. Jag skall försöka uppdatera lite mer på lunchrasten om det inte vore så skönt att bara koppla av efter en tuff arbetspass på morgonen. Nu måste jag gå ner och hämta upp tvätten. Vi ses :)

Någon måste vara värst!

När man fick barn sa alltid morsan:

- Du måste hålla ett öga på barnet ifall denne får för sig att stoppa i sig äckliga saker.....

Med Vivian klarade jag av det galant, ingen ciggarettfimp eller något äckligt förutom lite sand.

Halley däremot måste alltid vara värst...det började redan förra året när hon var ca 7 månader och hittade cigarettfimp vid plaskdammen i Malmö Folkets Park mellan springorna i plankorna och stoppade det i munnen.

I år var det värre, när jag tog både barnen till Malmö Garden show för att kolla in växtmarknaden, hönorna samt barnhörnan. 

Som alla småbarnsföräldrar vet, så älskar barn vatten. Mitt är inget undantag. Halley höll på och doppa sina händer i den leriga vattnet och blötte ner sig själv. Jag kom inte därifrån på över 1h och fick byta ut både blöja och kläder på henne. Som tur var drack hon inte vattnet. Den här flickan är känd för att dricka sitt eget badvatten så jag var extra vaksam just då.

Vivian som är Elsa tokig hade på sig finklänning och fiskade hela tiden. Gissa om jag var less på plaskandet och fiskandet efter en timmes tid...

Halley lekte även med rockring i höstacken, det var verkligen mjuk och skönt att sitta ner en stund.

Jag köpte Thaichilli efter att ha frågat efter den starkaste sorten som en stånd hade. De hade speciella växter som var väldig intressant. Jag köpte även vinbärstomatplanta(ej med på bild). Tomaterna blir småa som vinbär ungefär och det skall bli rolig att se barnens miner sedan. Tänker ta fröer och skicka det till en vännina, Beatrice i Kalmar så hon kan försöka sig på det roliga.

Här är Vivian och Halley fascinerande av hönsen. Jag passade på att fråga om djurhållning med hönor från Sydsvenska dvärghönssällskapet. Jag vill gärna ha vaktlar eftersom dem är gulligare än höns. Sedan gick vi ut från slottsmöllan området i pildammsparken i Malmö för att hitta ett ställe att mata ankor, gäss och fiskmåsar. Vi hittade platsen men Halley ville hela tiden gå fram till vattenkanten så jag fick dra bort ungen cirka 30 gånger. Under dessa gånger halkade och ramlade hon också så jag var rejält arg, trött och frustrerad på henne. Under en gång när hon hade ramlat passade hon på att stoppa pekfingret i en svart fläck färsk fågelbajs och stoppa det i munnen. Det värsta var att jag såg allting i slow motion men stod ca 50 cm för långt bort att dra bort fingret innan den nådde munnen. Hon tyckte inte om det men fyyy farao.....känslan var Euuwwww....är Halley så äckligt! *låtsas att det inte var min unge som smakade nyss på fågelbajs och försökte sudda bort bilden från hjärnan*

Tyvärr kunde jag inte ignorera det hur länge som helst eftersom hennes kläder var insmetad i ankskit och hon hade fågelskit i mungipan. Så det blev en omgång ombyte, blöjbyte samt jag hade turen att ha lite alkoholgel så jag kunde tvätta bort lite bakterier från munnen och hennes äckliga små händer. Därefter gav jag upp och gick hem med två övertrötta griniga ungar.

 

 

Nationaldagen

Jag vill önska alla en bra nationaldag. Hade det varit fint väder skulle vi grilla men helt plötslig blev det blåsig och kall. Däremot köpte jag en Budapeststubbe för att fira dagen. Vi har hunnit diska upp och laga mat. Sedan har jag beställt flygbiljetter till svärföräldrar och en kusin att besöka oss i ca 2,5 månad. De kommer hit i början av Juli.

Kristi Himmelfärdsdag

Kristi Himmelfärdsdag hamnade på en vardag och klämde in fredagen. Jag passade på att ta det lugnt istället för att stånga mig fram på Gentlemannadagen på Jägersro Travbana och vänta i evigheter på bussen. Ungarna vaknade som vanligt innan klockan 7:00....ibland undrar jag om jag ens behöver sätta på alarmklockan ens. Vi passade på att städa lägenheten och leka ute på gården. Vi bor bara 2 min från en förskola vars innergård/lekgård är öppen för de boende att leka i. Vi passade på att invig Vivians nya Frozen sandset och för Halley använda sandleksakerna för första gången i år. Annars brukar jag alltid ta dem ut på utflykt och hinner inte njuta av att vara hemma och leka ute utan att förberedda en massa saker. Det är bara synd att jag inte hade en kopp kaffe med mig då. Det kommer fler tillfällen snart.

12 Maj var det min födelsedag

Detta inlägg har jag velat skriva länge men på grund av för mycket som händer runtom kring att jag har fått ta ett steg bakåt och prioritera mindre stressmoment. Inför min 32 årsdag lyckades jag skaffa barnvakt för att kunna fira mig själv. Utav 6 vänner som jag ville fira med var det endast Melanie som hade tid och det var tänkt att jag ville fira det på Malmö Saluhall på Malmstens fisk och Kök med deras supergoda fisksoppa, ostron för 10kr/st samt lite alkohol. Melanie föreslog Mando's eftersom man kunde få 40% på maten under en viss tid på vardagar och den stället har jag inte besökt på flera år. Det är inte precis någon barnvagnsvänlig ställe. Dessutom om jag har med ungarna skulle jag aldrig få äta något i lugn och ro. Jag och Melanie valde planksteken och jag lyxade till med en glas öl samt grillade majs. 

Tidigare på dagen till lunchen köpte jag en tårta med vuxensmaker från Gateau.

 

Min man gav mig 1000kr att köpa något fint för. Jag passade på att köpa en mindre färgrik plånbok som passar mig mycket bättre. Jag letar även efter en praktisk vardagsaxelremsväska som skall tåla lite äventyr, en hel del tunga saker och en massa bra att ha när man har småbarn. Yup ni läste rätt, finns det ens en sådan väska som klarar av mina krav samt inte vara för stort eller väga en ton? Förra året när jag åkte Dragörfärjan såg jag exakt en sådan väska som motsvarade mina krav och målet är att hitta en likadan på samma plats. 15 juni kan jag vänta tills det är dags att utnyttja sommarkortet med Skånetrafiken, båtutflykt och så ha roligt. 

Jag passade även på att skaffa mig nya ansiktsmasker och utnyttja min gratis födelsedagsprodukt hos Yves Rocher.
Upp