Kinafamiljen!

Puh! Skönt med lite vardag igen

En del personer gillar inte alls måndagar. För mig har det alltid symboliserat nya utmaningar och nya intressanta saker att ta tag i. Visst det är skönt med ledig men ärligt talat är man hemma med två småbarn som inte är sådär hängiga på grund av dem är för sjuka är det rena pinan ibland. I en hel vecka har jag mer eller mindre känt mig stressad och trött för att lilla Halley vaknar mellan 1-2 gånger per natt på oregelbundna tider när hostan gör sig påmind. Jag känner också att jag vill tillbaka till mina aktiviteter med att ha föreläsningar i att söka jobb, ha ett delmål per vecka, slippa ta ansvar och se mina barn på åtminstone 6h mån-fre varje dag. Missförstå mig inte, jag älskar mina barn men det känns som man har låst in mig och kastat bort nyckeln när jag vabbar. Känns som om jag får stressa mig igenom för att hinna ikapp med lite saker och ting när jag är borta från att söka jobb.

Jag har även fått ta det lugnt själv för jag är inte speciellt social när jag är trött, har huvudvärk och måste hantera en liten ångvält som alltid letar efter mat och en envis liten tjej som inte lyssnar på vad jag säger ibland.

Så vad har du för förhållande till MÅNDAGAR?

Gott nytt år!

Kära läsare jag vill be om ursäkt att jag inte hunnit skriva något. Jag har som sagt tagit hand om mig själv, försökt att ställa om mitt hjärna från att vara mamma till att bli jobbsökare. Det är inte så lätt att implementera en ny roll, försöka kolla ikapp alla anteckningar på ett bra personligt brev och jaga rätt på min digitala CV. Jag hade anmält mig till en undersköterskeutbildning i Lund men just nu pågår förhandlingar med arbetsförmedlingen om det skall startas igen. Jag hoppas det för jag har sett fram emot att få plugga igen. Jag saknar pluggandet ärligt talat men har inte råd eller möjlighet att få CSN längre. Att plugga lite utan mål/krav är bara att slösa med min tid då jag har tusen saker att göra på dagarna och på kvällen när Halley somnat är min hjärna grus. Går absolut inte plugga något fast.

 

Imorgon fredagen den 27 januari är det kinesisk nyår. Sjukt stressad är jag, jag måste städa, har hunnit bara 1/4 ovanpå att ha köket med disken och städningen efter en kladdig unge. Har även lite kvar i vardagsrummet och i barnens rum samt fixa med skrivbordet så det blir städad. Imorgon skall jag handla Budapeststubbe för det är jag värd. Denna vecka har båda barnen varit hemma pga matförgiftning, förkylning och misstänkt magsjuka, dock inte båda barnen så jag har känt mig i behov av en egen tvättmaskin i lägenheten egentligen.

Vi skall ha räkor, kokt majskyckling, ångad fisk, Budapestbakelse och se på nyårsshowen på CCTV samt ringa till släkten.

Vi ses på tuppens år 28 januari kära läsare. Skall se till att äta något litet och börja röra på fläsket så jag slipper stressa mig igenom städandet imorgon med två små ungar.

 

GOTT NYTT ÅR!

Upp