Kinafamiljen!

Maxa din sportlovsveckan!

Ja du läste rätt. Perfekt tillfälle att jaga bort Måndagsdepressionen med att slippa laga middag. Dessutom kan du spana in månadens medlemserbjudande http://m.ikea.com/se/sv/pages/ikea_family/erbjudanden/

Glad Alla hjärtans dag!

I den här familjen brukar vi aldrig fira alla hjärtans dag. Vill jag ha lite romantik köper jag röda rosor, choklad och en Harlekin Historisk bok. Men idag överraskade min man mig genom att ge mig en ask Lindt chokladask. Han brukar aldrig ge mig sådana där romantiska saker ens. Han hade varit på begravning på förmiddagen så jag passade på att investera lite tid i mig själv och bara sova. Japp, ni läste rätt. Jag sov bort förmiddagen för det är jag värd. Känslan av vara utsövd, inget man får ta för givet när man är småbarnsförälder. Dessutom har jag tagit alla nattningar, alla pass när barnen blivit sjuka och så vidare. Jag visste att jag skulle vara ensam med barnen idag så det var ingen överraskning. Jag hann köpa godis, glass och så semlor för kvällen. Vi har ätit tidigt middag med jasminris, lotusrotbuljongsoppa och stekt ägg. Halley fick spaghetti från gårdagens middag. Sedan har jag hunnit med att tvätta, tur det. Halley är fortfarande förkyld och när hon skulle hosta upp slemproppen råkade hon komma åt kräkreflexen igår och spydde ner kuddarna med mat och välling. Ibland önskar jag att jag hade en tvättmaskin som också torkar som den här, Kenny. En liten smalare kombinerad tvätt och tork till vårt lilla badrum. Det skulle underlätta vardagen mycket mer men jag är rädd att vårt badrum kommer att bli fullt med allt som vi behöver ha in där. Nu väntar disk, torka golvet och så vika kläderna så jag kan koncentrera mig på att söka jobb imorgon.

Mina flickor hjälpte mig att äta upp alla pralinerna och tur var det. Dem är så mäktiga att jag bara orkade två stycken åt gången. Vad tycker ni andra som har ätit det? Ha en bra kväll allihopa för nu blir det att spela lite spel medans jag nattar flickorna.

Dagen innan 14 feb

Idag när båda flickorna var på förskolan passade jag på att kolla in lagerrensningen i Toys R Us. Det är tur att vi sällan besöker den affären. Det var som ett himmelrike och så mycket mer fint staplade leksaker utifrån intresse/märken. Det fanns en billybokhylla stort med enbart Peppa Pig, 5m hylla med enbart Frost mmmm....allra bäst var ju Lego med de olika serier. Gud vad jag önskar att jag hade massor av pengar att jag kunde köpa "Lego Frost" och "Lego Älvor". Sedan gick jag vidare mot Jägersro Center för att köpa Libero blöjor, måste använda upp de 6 arken som Melanie gav mig. Eftersom det var rätt så sent fick jag kasta i mig en korv och så gå vidare mot en privat loppis hemma hos en kvinna. Där ville jag köpa Qipao(kinesiska klänningar). Min dröm är faktisk ha en Qipao kollektion. Jag köpte en McKinly fleecejacka, tre sidenklänningar varav två i två olika storlekar så jag kunde syskonmatcha i sommar plus en hög barnpall. Skönt än att försöka hålla i Halley när man skall hjälpa henne att tvätta händerna. Nu kan hon faktisk stå på den och så kan jag ta det lugnt med tvättandet. Jag hann hem precis och dumpa av 4 paket libero blöjor och så sticka iväg till förskolan. Där blev jag stoppad i dörren utav en liten flicka som frågade mig vad mitt hem hette. Vad skall man svara på den frågan. Vilken finurlig fråga. Det gick ganska bra för Halley idag, bara lite klängig och gnällig men fullt OK med tanke på att hon är fortfarande förkyld och att två av hennes kindtänder var på väg upp. Första dagen efter 9 dagars ledighet varav 5 med maginfluensa. För Vivian var det skönt att få träffa kompisar och så. Alla hennes ordinarie personal var sjuka så dem fick dirigera om lite personal från övriga avdelningar varav jag kände alla men inte kan namnet på. Efter förskolan blev det fruktstund och så började jag göra middagen. Vi äter tidigt middag från kl 16:00 här imed Halley är vrålhungrig. Hon brukar gnälla och gråta och knuffa bort mig från diskbänken/spisen mellan kl.15-16. Tyvärr kan jag inte ta upp henne medans jag lagar mat. Det blev Spaghetti och köttfärssås. Efter vad som verkar vara en lång kväll fick jag henne att somna och jag kunde vila litegrann. Därefter blev det att städa upp i köket, vika kläder och plocka undan. Jag började även göra buljongsoppa med fläskben, ingefära och lotusrot. Min plan för imorgon är att gå ut och skriva lite jobbansökningar, kanske till Café Nydala eller den nya nära mina föräldrar. Tvättomaten tror jag den kallas för. Sedan äta lunch fisksoppa på Malmstens Fisk på Malmö Saluhall. Efteråt skall jag kolla in fiskdisken och se vad som finns. Gärna vill jag ha lite musslor och så men jag tror inte jag orkar fixa till det. Men en fisk är alltid bra att ha. Skall även skämma bort mig med en semla. Sedan fortsatte jag med att kolla en avsnitt av Lucifer och NCIS. Städa upp och sova.

Hej inifrån sjukstugan

Det har varit ett tag igen sedan sist jag skrev. Vi har bara haft en hel veckas friskhet och så drabbades min lilla flicka Halley utav maginfluensa. Så jag har suttit hemma sedan i söndags och bytt,bytt&bytt bajsblöja och nerbajsade byxor. Min andra flicka fick en släng utav förkylning så jag har även tagit hand om henne. Det känns som om man har kastat mig i fängelset och slängt bort nyckeln. Jag känner att för varje vecka som jag vabbar en hel vecka så hamnar jag längre bak i jobbsökararbetet. Vilket betyder att jag måste försöka kränga in lite arbete i att skriva medans jag nattar. När jag nattar barnen är min hjärna som en mossa och inga rediga tankar kommer fram. Dessutom är det skönt att vila i sängen när man har varit igång hela dagen och kvällen.  Förra veckan fick jag lite struktur i att söka jobb, jag har även investerat i två nya anteckningsböcker. En där jag kan ta med när jag besöker företag, skriva intervjufrågor/svar och kompentenser och en massa annat jobbrelaterat bara för att få igång "jobbmode". I den andra anteckningsdagboken skall jag skriva datum, företag, kontaktperson och kort minnesanteckningar. På detta viset kan jag hålla koll i mina kontakter. Denna vecka har jag missat inspirationsdag som Manpower har anordnat och så imorgon "Sommarjobbmässa" på Malmö Slagthuset. Jag hade velat gå men med ett unge med maginfluensa är det inte OK att smitta ner någon på bussen eller på mässan. Ja det kan komma personer med nedsatt immunförsvar och/eller små barn. Därför är det inte lämpligt alls att lämna hemmet med magsjukeungen. Man måste vänta 48h efter den sista symptomen. Jag hoppas det blir imorgon så kan barnen gå till sin förskola på måndag.

Det finns inget man kan göra utan bara acceptera läget, så därför kollade jag upp vilka företag som skall vara med och börja leta efter deras jobbannonser och försöka bocka av minst 5 företag. Det blir min hemuppgift för nästa vecka också då Manpower har stängt för Näringslivsdagen och internutbildning för personalen. Jag som hade längtat efter föreläsningar och jobbcaféet men så blev det sitta hemma och jobba hemifrån. Jag saknar lite socialt liv här, även med ett bunt människor som är där för samma anledning.

Igår var vi ute en stund igår när det snöade så fint. Halley smakade för första gången på snön och hon tyckte det var väldig konstig, underligt, kallt och sandigt(vi satt i en sandlåda). Hon tyckte det var verkligen konstig och så var hon gnällig mestadels på grund av magsjukan. Vi gungade, kastade det nyfallna snön som om det snöade extra mycket och Halley gjorde sin första snöängel.

Idag började jag se ljuset i tunneln, hennes mage har blivit lite bättre men inte tillräcklig. Min livlina aka mormor till barnen skall gå på mässan så det blir jag som vabbar. Mannen behöver tiden till att vila upp sig för sina jobbiga fredags/lördagskrigkvällar som kock på en väldig upptagen restaurang. Dessutom vägrar Halley bli omskött av sin pappa konstig nog. Det är bara jag för hela slanten. Men men, man måste vända det dåliga till det positiva och köra plan B. Jag är en problemlösare och kan jag inte gå får jag försöka göra det hemifrån från en dator när jag kan och försöka gå på jobbmässa i Lund 30 Mars och Helsingborg 1 mars(man får en tur och returbiljett med Scandlines).

Upp