Kinafamiljen!

Kronprinsen idag

Idag hade Kronprinsen köpcentrum en event där Olof, Anna och Elsa från Frost/Frozen delar ut godis och ballonger. Det var även musikunderhållning, dekorerara din pepparkaka och trolleriföreställning. 

När vi kom dit fastnade barnen i deras lekrum för en kort stund innan jag tog dem till scenen för att lyssna på det sista med Britta och Mälitta som sjöng lite julaktiga sånger och showade loss.

  

Sedan gick jag in till apoteket Kronan och där höll Halley nästan på att välta all det uppdukade provsmakningen med saffranste, pepparkakor och senap. Tur att vi lyckades rädda sakerna och plocka bort ungen innan hon orsakar en katastrof. Jag brukar kalla henne för "Elefantmaffian". Elefant för att hon är ganska klumpig av sig och alltid på och testa på något nytt. Det är fullt fart i hennes lilla kropp. Maffian för att hon är lite hämndlystnare. Varje gång min systerson Theo på 15 månader kommer hit är jag rädd att hon skadar Theo som är lite yngre än henne och mer blygare/mammigare. Vi fick se nästan hela föreställningen med clownen Jumping Joe, han var ganska OK faktisk. 

 

Det låg även lego på en stort matta som barnen kunde leka med. 

 

Vivian fick träffa sin idol, drottning Elsa av Arendelle från filmen Frost/Frozen. När Halley fick syn på prinsessan Anna sprang hon dit det snabbaste hon kunde. Jag som trodde hon var upphetsad att träffa på prinsessan Anna men där fick jag tji.....hon ville ha en ballong och drog en snabbt från Annas hand.

Sista saken som vi gjorde var att dekorera pepparkakor. Jag fick hjälpa dem båda med att klämma ut kristyren.

 

Sedan fick dem åka en tur på en bil innan vi gick hem. 

Mobilia fredagen den 1 Dec

Igår den 1 Dec hade jag inget bestämt inplanerad men jag tog Vivian och Halley till Mobilia köpcentrum för att äta middag på McDonalds. Då höll Vivian Halleys hand och dem sprang till McDonald's hand i hand och jag på efterkälken med Babyjogger citi mini GT dubbelvagnen. 

Dem hann posera framför en julgran för mig men med småbarn vet man aldrig om de stannar kvar eller inte. 

Vi hann handla inne i ÖB där jag köpte två julklappar; en presentbox till en pojke mellan 15-18 år som innehöll Nivea Men dusch och deo samt en stars wars klocka till en pojke mellan 7-12 år. Dem julklappar jag köpte skall jag donera till Kort om samhället som anordna en julfest för hemlösa och ensamstående där man skall donera nya julklappar. Förutom dem som jag köpte har jag köpt in en rock t-shirt, mascara samt lipgloss, 2 leksakspaketer för pojke mellan 3-6 år samt för 4-8 år.   

Vi besökte även Lekia och hittade inget där, däremot fick dem åka karusellbilen en gång. Vi hamnade även mitt i Hemmakvälls 50% utförsäljning och vi stod i kön 20 min för att betala. Dem skall bara flytta lokalen till inne i Mobilia köpcentrum och ville ha bort en hel del produkter. Jag köpte 5 surprise eggs med Frozen på, 3 paket tuggummi samt 3 stycken chokladstycksaker. Ja jag kunde ha köpt lösgodis till halva priset men jag är ärlig trött på just lösgodis så jag köpte bara det jag tyckte var värt att köpas.

Dafgårds gröna dumplings

Jag blev testpilot via Smartson att testa en av Dafgårds nya gröna rätter. Jag valde dumplings för jag är sådan sucker för just asiatisk. 

Däremot skulle jag inte vilja äta den här rätten igen, det var inte alls lika god som jag trodde det skulle vara. Fyllningen kändes som puré istället för krispiga grönsaker däri. 

Upp