Kinafamiljen!

Allevo 50% Malmö

På Lloyds apotek(Hallenborgs gata 1) i västra hamnen i Malmö har dem dessa smaker till 50% av priset. Sista förbrukningsdag är nästa år.

Vällingpaket för 30kr/st!

Netto(östra Varvsgatan) i västra hamnen Malmö. Busshållsplats ubåtshallen. Netto har vällingpaket för 30kr/st. Paketen gick ut 20 april 2017 men torrvaror håller mycket längre än så. Speciellt oöppnade. Så det är säkert att ge till sitt barn. Det fanns 9 paket kvar. Jag har köpstopp för vissa saker här hemma så jag tipsar bara ;)

Vilken härlig sol!

April vädret är minst sagt ombytligt, som en kvinnas humör brukar en del män säga. Igår har det varit både regn och snö men idag skiner solen som om gårdagens regn aldrig skett. När jag ser solen titta fram påminner mig om att det är dags att börja så frö innan det blir för sent. Det är bara det att jag inte vet om jag orkar smutsa ner mig. Imorse hann jag tvätta, äta våffelfrukost med sylt, grädde och jordgubbar. Idag skall vi hem till mina föräldrar då min yngsta Halley är rastlös. Hon har varje morgon letat upp sin mössa, jacka och strumpor och vill att man skall sätta på henne det samt klättrat upp i vagnen. Påskdagen är också en påminnelse på hur mycket jag skall fixa de kommande 4 veckorna.

* Gå på Smakhajk den 22 april

* Boka frisörstid till Vivian

* Beställa en Frost tårta då vi skall fira henne den 3 Maj.

* Leta upp saker till loppisen att sälja 6 maj samt växla till mig mynt

* Bestämma mig hur jag ska göra 7 Maj speciellt för Vivian

* Boka upp vänner för jag vill fira min födelsedag med fisksoppa och ostron på Malmstens kök&fisk utan barn.

   Måste fråga morsan om hon kan passa mina två busungar.

* Fundera på vilka presenter jag skall ge till Melanie och Stephanie som fyller år på samma dag den 18 Maj.

* Loppis på Limhamn den 20 Maj

* Bloggmingel den 23 Maj om jag skall gå eller inte.

* Sagostund på Kinesiska med "Chinese Parents in Malmö/Lund" nätverket den 27 Maj. Jag är grundaren till nätverket.

Det ser ut som om det händer mycket framöver och inte så mycket tid att slappa.

Vem längtar till Tosselilla Sommarland?

Snälla rara vädergudar, låt det vara 30 plus i temperatur och strålande solsken. OK, jag nöjer med solsken och ca 20 grader om det inte för mycket begärt. Men boka in 3-4 juni i ert kalender för då är det BARNENS DAG i Tosselilla Sommarland. Förvänta dig långa köööööer, så ta med mat och dricka samt snacks och glöm inte solkrämen och badkläderna!

 

Kinesisk Påsk?

God eftermiddag kära läsare!

Jag hoppas ni har det bra i stugan antingen med att kriga för påskmaten skall bli klar i tid eller om ni slappar er igenom dagen. Vilket fungerar som helst bara man väljer att njuta utav nuet. När jag växte upp visste inte mina föräldrar vad påsken var för något, de hade kommit till Sverige i vuxen ålder och informationen på Komvux var knapphändig. Därför firade vi aldrig påsk, pyntade eller pysslade till påsk. Via förskola, skola och fritidshem fick vi barn långsamt berätta för våra föräldrar vad det var och maten var det största mysteriet.. Vi fick aldrig våra föräldrar att göra en svensk påskbord bara påskpyntet kom fram. Här i stugan vet jag visserligen vad påsk är men jag har valt att inte köpa påskdekorationer för att slippa äga en massa saker. Dessutom så är jag ensam det mesta under hela påsken och känner inte för att dra igång något stort när det är bara jag och mina två små flickor. Mina planer såg ut såhär:

Skärtorsdagen: Besöka Lindex butiksevent(var inte värt besöket) samt äta på McDonalds. Planen fortlöpte väl.

Långfredag: Besöka min bekant Linh och hennes två barn i samma ålder som mina busar. Halley vaknade med en heshet i rösten så jag ansåg det var bättre att stanna hemma och försöka kurera bort hesheten och vila så mycket som det gick.

Påskafton: Besöka Lund och se min vänninas Nelly Trott konstutställning samt gå på Möllers tivoli. Ingenting blev det av för det regnade hela dagen så städning på min skrivbord, byta ut leksaker samt Youtube videor räddade dagen.

Påskdagen: Besöka mina föräldrar för en kusin från Madrid är på väg tillbaka hem och kommer förbi ett par timmar för att umgås innan det är dags att åka vidare. Det skall bli en stor middag för honom.

Annandag Påsk: Maken ledig så det blir sista minuten planering utifrån vad mannen känner för att göra. Kanske blir det tivoli på Jägersro center i Malmö.

 

International Street Market

I fredags åkte jag till Lund för International Street market med mina två små ungar. Dem har blivit större och det fanns fler stånd som lockade en. De hade Atlantisk stånd där dem sålde 3 musselrätter men tyvärr så fick jag hålla hårt i pengarna då det inte var så enkelt med att hålla koll på två små ungar och samtidigt äta när dem är hungriga också. Jag träffade även Melanie och vi gick runt och kollade. Jag fastnade för salami(Tyskland) och köpte 4st för 100kr(fick ca 8-10st) landmäster. Dem var så goda att jag slukade upp alla under helgen. Jag ville även köpa lite brittisk lemon curd och snygga tekoppar men väntar tills dem kommer till Malmö i maj månad.

Paella och så några bakverk hade lätt kunnat följa med mig om inte jag var lite stressad att bestämma mig. Jag bestämde mig för att ta det nästa gång istället.

Här kan ni ser hela schemat i vilken stad som är nära där ni bor. Ha det så kul gott folk/My

Måndag i Påskveckan

Godmorgon kära läsare. Det är måndag igen och jag har just nu min andra frukost. Jag passar även på att läsa deckare, gärna kinesiska författare och jag har fått tag i denna raring. Charlie Chan, the chinese hawaiian detective: the house without key/the chinese parrot. Jag måste erkänna att Hawaii fick mig att låna hem boken för att ha något att läsa. Hur det går kommer senare i en uppdatering. Dags att börja jobba igen :)

Vroom Vroom egentid med Melanie den 24 februari

Min kompis Melanie som driver sin egen blogg är en av de kompisar som jag brukar träffa. Henne träffade jag under högskoletiden i Kristianstad 2005. Vi blev som ett kinesgäng med Stephanie, Tong, Liwah och diverse utbytestudenter. I vår grupp är det bara Melanie som bor tillräcklig nära. Liwah har alltid gått sin egen väg och pga hennes ovilja att svara på vårt telefonsamtal tappade vi kontakten. Min bästa vän som jag bodde ihop med Stephanie bor i en stad nära Stockholmsregionen medans Tong har sitt eget kompisgäng numera. Dock är vi fortfarande vänner men har inte träffats på många år. Så Melanie har blivit min andra bästa kompis, vi hittade tilllbaka till varandra och har kommit varandra mer nära. Jag vet inte alls hur hon orkar stå ut med mina två busungar ibland. Men just den 24 februari hade jag fixat barnvakt och så körde min pappa oss till Förenade Bil i Malmö. Det snöade magisk vacker just den kvällen. Det var lansering av bilen Mini senaste modell Countryman.

 

Här provsitter vi i vrålåket jag och Melanie. Det var rena lyxen, så rymligt och så snygg också både inuti och utanpå.

 

Det bjöds på en minibuffétallrik med massor av god mat, bland annat en krämig getostpaj, rökt lax och hela tallriken var verkligen lyxigt och det påminde om trädgård. Till det sköljde vi ner maten med lite bubbelvatten och mousserande vin.

 

Tareq Taylor som hade skapat maten passade jag på att få en bild tagen, ja jag måste ju...han är en kändis och jag kunde inte låta bli att göra något jag inte brukar göra. Melanie stod bakom kameran :)

 

Jag passade på och fråga honom en fråga:

M: Har du någon tips eller råd till den som vill lyckas med livet?

T: *vänlig och glad skratt lite av förvåning över frågan* Hmmm. det var en svår fråga. Det beror på vad man skall göra men det viktigaste är att bestämma sig för att göra och köra fullt ut.

Där tackade jag för oss två, det var verkligen lite pirrigt och jag kan ärligt säga att jag var inte alls förberedd och hade inte formulerat frågan riktig bra men körde ändå på devisen

"Nu kör vi och så får vi se hur väl jag lyckas rädda situationen ifall en groda hoppar ur min mun"

Det gick jättebra för både jag och Melanie är duktiga på småprat och säga snälla bra saker för vi är glada att få möjligheten att få vara med något så roligt tillsammans.

Förutom att prova Mini Countryman hade man även en demonstration över sminksak, man kunde tävla och vinna något samt få en goodiebag. Se här på innehållet ---> XXX

 

Mina Mini Me's har lekt med påsen och tagit sönder en del saker samt spritt ut allt lite här och där att jag inte har några bra bilder. Med det önskar jag hade gått på fler events men tyvärr det kräver att man planerar in hel del samt har orken att göra något.

Uppdatering från jobbet

Nu har jag kört det nya rutinerna från jobbet och det har gått så pass bra att jag skall fortsätta med det. Om jag kör hårt utan paus i 2h fram till klockan 8:00 och cirka en halvtimme framåt kan jag faktisk ha utfört ca 80% procent av arbetsuppgifterna för dagen och kan ägna mig att damma av lister och behandla kaffefläckar på väggarna samt ta det lugnt när jag gör tillsynskontroll på samtals/konferensrummen att jag inte behöver jobba över precis. På detta viset har jag faktisk hunnit med att städa mer noggrannare på mina ansvarsområden än tidigare. Så skönt att slippa stressa.

3 April

Idag är den 3 april, den första måndagen i månaden. April brukar alltid stressa upp mig, därför att den påminner mig hur fort tiden går och helt plötslig har vi maj månad. Maj månad fyller min äldsta flicka Vivian 4 år den 7:e och jag den 12:e. I år ville en bekant ordna kalas tillsammans med mig men jag vet inte. Det skulle vara roligt men jag är orolig över orken och stressen att ordna något. Jag vill kanske bara ha tårta hemma hos mig med några barn och fri lek. Barnkalas kan bli hur dyrt det med och jag måste bestämma med mamman hur det blir, helst innan den 10 april då jag tänkte stå och sälja på loppis i vårt gata den 6 maj. Jag tänkte göra av med en del bebiskläder, nyföddblöjor och så lite andra grejer. Huruvida om jag vill ha en tredje barn får framtiden utvisa. Just nu är jag inte alls sugen då jag känner mig fri när Halley är 16 månader och jag slipper vakna vart 3:e timme för att mata, byta blöja på två små ungar ect.

En annan sak som irriterar mig just nu är att det är konstaterad att jag har fått svinkoppor. Det klias och svider, speciellt vid ögonen. Jag längtar tills antibiotikakuren sätter in och jag slipper ha ont. Jag behöver verkligen fokusera på jobbet just nu då jag inte blev riktigt bra upplärd på arbetsplatsen och har flera skrivbordsplatser att städa på 2 våningar men nu vill typ kollegan som har översyn att alla toaletter skall städas vilket tar minst 45 min, översyn på alla konferensrum vilket blir ca 24st, dammsugning som tar minst 15-30 min plus städning på otagliga skrivbord skall vara klar klockan 8:00. Detta innebär att jag måste typ göra en arbetsmoment per sak istället för att fokusera på att göra en sak längs med området som skall städas. Om alla skrivbord var lite mer ordningsam så att fler fria ytor kan torkas av snabbare skulle jag bli glad men tyvärr varenda en är en Pandora box och det har varit många gånger jag har svurit tyst för mig själv när jag vält ner headsets och papper och skyfflat runt på skräp, gem och små saker. Dessutom måste jag damma fönsterkarmar och lister. Det arbetet tar ju ca 3-4h i normala fall men skall fixas på 2h så det betyder jag måste ha en flytande arbetsuppgift dagligen och som överlappar med varandra per vecka. Jag kan säga att jag inte ser fram emot detta, jag är rätt så ny inom lokalvård och måste nog börja tumma på vissa saker om jag skall hinna med toa, tömma sopor i köket, snygga till konferensrummets bord och tömma soporna där, dammsuga delar utav en våning ect.....jag har även börjat klocka tiden på arbetsmomenten för att det skall vara klart kl 8:00....säg någon som är på hög energi sisådär klockan 6:00 och skall stressa sig fram till klockan 8:00 och verkligen rusa fram och tillbaka i 180km/h non stop utan paus för att dricka en munfull med vatten. Min andre kollega som har en våning och bara 8 konferensrum var inte till någon hjälp när jag frågar hur lång tid det tog för henne att dammsuga en del av hennes våning trots att våningar ser mer eller mindre likadan ut. Jaja, jag får bestämma mig att dammsugningen får max ta 20 minuter och sedan måste jag börja med något annat.

 

Stresstäda är inget jag rekommenderar men men det är ett nytt arbetssätt som jag måste lära mig och det kommer att ta tid att bli van vid det. Annars får jag ta ett snack med gruppledaren i området för en person som inte städar två våningar på företaget vet antagligen inte hur lång tid vissa uppgifter tar för en nybörjare och man måste få tid att själv jobba in rutiner. Man kan inte få rutiner enbart på 1 vecka när det är olika delar utav en våning som skall städas varje dag. Isåfall måste jag lägga minst 20 min varje dag per våning och kolla vad som måste prioriteras. Tyvärr har jag inte den tiden att kolla allting för det är så stort och stora avstånd. Det enda möjligheten är att man börja klona sig själv eller prioritera vad som är viktigast först. Det blev visst ett långt inlägg om jobbet men ibland behöver man ventilera sina tankar istället för att hålla allt inne. Jag glömde visst nämna att jag måste dra ut dammsugarsladden och hitta ett nytt uttag vart 3 minut för att sladden räcker inte långa avstånd trots att det är proffsdammsugare som vi har.

Qing Ming

Varje år i mars eller april är det Qing Ming. Det är vårt tradition att gå/åka till gravarna där förfäderna är begravda. Här i Malmö ligger min farfar,farmor och faster på kyrkogården. Det är en dag där man samlas, städa graven, offra mat, sprit,te samt bränna papperspengar och guldiga papper samt rökelser till den bortgångne. Det är även ett tillfälle att träffa släkten men även andra bekanta som skall göra samma sak. När ceremonin är över kan man äta utav maten som har offrats. Det skall alltid finnas helstekt fläsksida, stekt hel fisk, frukt, riskakor med fyllning samt jasminris. Jag köpte tre buketter med gula Krysantemum för blomman är väldig speciell inom kinesisk kultur. Idag blev jag även tvungen att uppsöka läkare då jag har hudutslag som sprider sig.

Upp