Kinafamiljen!

Hektiska Torsdag och Fredag

I torsdags hade jag verkligen ett hektisk dag. På morgonen var jag på Newbie öppningen på Emporia köpcentrum i Malmö. Kom hem väldig sent i min planering och fick paniklaga lunch. Efter lunch blev det att natta Halley. Sedan hämta Vivian. Därefter var det som så att maken gick till jobbet och då skulle jag hinna med att besöka MKB utställningen om "Att hitta hem". Aldrig trodde jag skulle bli såhär stort upptryck i plansch. Den var mycket längre än mina ynka 150 cm.

Bilden föreställer Halley och så gör jag smygreklam för Futurum CC

Därefter blev det att äta tidig middag på McDonalds. Deras bönburgare är jättegoda. Sedan blev det att hasta vidare till Lindex för deras VIP shopping. Dock väntade jag tills klockan slog 18:00 då man fick 25% rabatt istället för 10%.

Byxor till Vivian och bodys till Halley

Den här klänningen var ursnygg! Som en mystisk Harry potter vinter magisk prinsessklänning. Från Lindex --> X

Vi fick provsmaka Kiviks äppelmust i champagneglas ^^ på Lindex

Vi gick sedan runt, tog lite popcorn från Cubus, köpte Strepsils och otrivin näspray med 20% rabatt och sedan hastade vi till HM på Gustav Adolfs torg. Där tog vi lite förfriskningar och gick sedan hem utan att köpa något. 

Men dagen därefter gick jag och Halley på Frukostshopping på HM Emporia. Där var det mycket mindre folk. Det är skönare att bara ha ett barn när man skall shoppa till sig själv. Det är sällan jag gör det, att köpa något till en speciellt när man har fått barn. 

Kaffe och så goda Ägg och kaviarbullar från Espresso House. Mycket mer lyxigare än ost och kalkon. 

Jag hittade denna snygga perfekta jobblusen....det enda som fattas är ett jobb....är ju arbetssökande när Halley skall börja förskola nästa månad. 

Jag vill jättegärna ha ett jobb, det är inte alls kul att vara arbetslös om någon trodde det. Det är faktisk stressigare och jobbigare att vara hemma med två småbarn. Hur som ett köp på ett par svarta leggings är ett nödvändig köp för mig så jag är nöjd med fredagen.

Newbie nyöppning Emporia Malmö

Idag hade Newbie nyöppning på Emporia köpcentrum. Köön var verkligen lååångg.....Den sträckte sig sisädår 100m och vi var över hundra föräldrar, majoriteten var kvinnor. De allra flesta hade barnen/bebisen med sig. Dem hade hyrt in vakt så man fick snällt vänta på sin tur. Det tog mig lite över 1h att komma in. Dem delade ut kola och mugg med lite ramlösa till oss som stod i kön. Men annars var det inget tilltugg/dryck inne i butiken. Jag köpte en sådan här body:

 

De 50 första betalande kunder fick en goodiebag. Jag frågade personalen vad det var i däri. Det var den här beiga filten som låg i goodiebagen:

Newbie butiken ligger på vån 3 på den gröna torget i Emporia för er som vill hitta ditåt. 

nu har jag beställt!

Nu har jag beställt två av dessa utav Apotea. Blev rekommenderad utav några mammor i en fb grupp. Har testat och älskar fullkomligt doften. Det doftar kamomill eller något liknande. Himmelsk. Dessutom får man en shower gel värde ca 45kr på köpet.

Apotea

Apotea.se älskar jag att handla billig läkemedel. Dem har snabb leverans och bra betallösningar. Just nu har dem ett bra erbjudande på en av mina favoritmärken, Weleda.

Lindex Shoppingevent 27/10

Jag funderar

Jag funderar faktisk på att gå, mestadels för gratisdrickan, nyfiken på andra överraskningar och erbjudande. Kan ju köpa lite mer basic kläder till barnen. Eller utnyttja andra rabatter.

Vintagejakt i Shanghai

 Följ annars länken HÄR

Följ med till Shanghai där programledaren Dominic Johnson-Hill besöker marknader och berättar om stadens historia och arkitektur, om hantverk och utbudet av vintage. Han träffar kunniga handlare som gjort samlandet till en livsstil och som ogärna vill skiljas från sina saker. Vi får se vackra föremål, smyckade godisburkar och exklusiva kameror. 1930-talet var Shanghais glansperiod och vi hör om art deco, dekadens och glamour. Dominic prutar friskt och lär oss mer om prisnivåer, kvalité och värde.

Lycka på Kinesiska

Kolla HÄR

Kinas äldre generation drömde om tre saker i livet: en klocka, en cykel och en radio. Vilka tankar och drömmar har dagens unga generation och vad är lycka för dem? Hur formas de av att leva i ett individualistiskt och odemokratiskt samhälle, där kunskapen om historien är liten? Vi får följa den unga Lei när hon utforskar sin egen familjs traumatiska historia. Det är berättelser om farfadern som sätts i arbetsläger, kulturrevolutionen, personkulten kring Mao och utrensningarna. Vi får också träffa ett ungt brudpar med drömmar om en lägenhet och ett bättre liv.

Världens största Kinarestauarang

Kolla HÄR

Med sina 5000 sittplatser är Xihulou i Kina världens största kinesiska restaurang. Den drivna ägaren och affärskvinnan Qin Linzi, kommer från fattigdom och tuffa barndomsår. Det här är hennes framgångssaga. På Xihulou möter nya pengar gamla traditioner i form av dans, mat och ceremonier. Vi får följa livet på restaurangen men också ta del av personalens berättelser om deras liv utanför Xihulou.

Kapp Ahl

Igår var det en digital shopping event på Kapp Ahl, ärligt talat klarade inte serverna av trycket och det blev segt, sidorna krashade vart 2-3 minut och det tog mig cirka 1h att köpa två saker jag visste jag ville ha. Hos en del kastade dem ut folk från Kapp Ahls hemsida så dem fick börja om från början. Shopping på nätet är kul men inte så kul när serverna inte klarar av den stora mängden shoppingsugna människor :(

Det här fick jag betala 132kr för(ordinarie ca 180kr)

Min stora flicka älskar bilar, jag skojar inte. Hon älskar dem så mycket att hon redan har ca 50 stycken hot wheels bilar i sin samling. Den minsta har ingen passion ännu så hon fick jättesnygga Newbie strumpor i rätt storlek.

Veckans tips Blöjor och barnmat ect

CITYGROSS v42 17 okt till 23 okt

Har bäst erbjudande när det gäller blöjor. Speciellt ni som skall samla till Regnjacka stl 92 kampanjen

Sedan är det en massa provsmakningar och en Prinsesstårta för 99kr, det kan man inte motstå ;)

 

Maxi

 

Willys

Dem har även Libero 50kr rabattkupongen i sin reklamblad plus om man handlar för 300kr kan man få 2st paket för 90kr/st. 

 

ICA Sueprmarket Hermodsdal

Har även min lokala matvarubutik detta erbjudande.

Ica Kvantum Blötdjurfestival Malmö

Det är blötdjurfestival på Ica kvantum på Emporia köpcentrum i Malmö. Det betyder snäckor och bläckfisk som det fokuseras på. På tisdag startar försäljningen, provsmakning på torsdag 20 okt och fre 21 okt kl 13-19. På Fredag kommer Fredrik Hagblom att prata och servera smakprover på ostron.