Kinafamiljen!

Min svärföräldrars bondgård

Minas svärföräldrar har ett bondgård där dem odlar pepparfrukter, betelpalm där nötterna används utav lokalbefolkningen som vi svenskar använder snus samt en liten köksträdgård. På gården har dem höns och tupp, hundar och så en massa myggjävlar!

Såhär ser boningshuset efter ett tillbyggnad. Innan var det enplansskjul som inte såg så fin ut. Toan och duschen var i en egen byggnad strax bakom huvudbyggnaden. Dem byggde till ovanvåningen, la till tre nya toaletter varav två har dusch och den sista har västerländsk toalett för mig. Samt nya sovrum kom till, dock saknar dem luftkonditioneringen så vi kunde inte använda dem rummen. Det är verkligen kvävande varmt och myggor flockas runt mig som blogiglar.

Mina svärföräldrar, svåger, svägerska och två barn bor på bondgården i södra Kina, på en ö kallad för Hainan, Kinas Hawaii. Dem bor cirka 10 min ute på en bergsluttning ute på landet och det tar cirka 10 min att åka in till byn/staden Xinglong. Xinglong ligger på östra delen av ön. Det är en livlig turistby där massor av bussar med fastlandskineser stannar på de olika 5 stjärniga hotellanläggningen, besöka en är botanisk trädgård eller en av de många kaffeplantager. Livet är verkligen mycket annorlunda och det är verkligen lite ensamt ibland när man inte kan språket så bra.

Svärmor är alltid upptagen med en syssla på bondgården och tyvärr är jag bara nybörjare på allting som hon skall fixa....

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas