Kinafamiljen!

Min Helsinggör resa

Igår i fredags passade jag på att göra en mini mini resa utomlands. Jag tog tåget med mina minikopior till Helsingborg. Väl där åt vi lunch bestående av bullar med lufttorkad skinka, lite goda tillbehör från salladsbaren från Coop samt chilli cheese tops.
 
Jag och mina två mini kopior.
Vivian stirrar fascinerat på havet och i bakgrunden ser vi Kronborgs slott. Den slottet som folk kallar för Hamlets Slott från Shakespeare pjäsen. Där pågår nu en live show men vuxenbiljetten kostar 140 danska kronor vilket blir 186kr att gå in självaste slottet. Jag föredrog att stanna i självaste borrgården så att säga. No need att besöka slottet. Google är nog billigare än att betala 186kr. Detta trots att jag älskar slott och vill gå in men tyvärr lever jag på en tajt budget just nu. Dessa pengar kunde jag faktisk kosta på varsin mjukglass för 30 danska kronor stycket då jag var klar med Helsinggör. Kyrkan behövde jag inte kolla, var mest ute efter en kort billigt utomlandsresa. Tänkte egentligen äta middag i Helsingör men skippade det. 
 På Helsingörs hamn fanns den här fina statyn. Den påminner oss om vår livstid.
Fisk gjord utav plast. Allt skit vi slänger i havet skadar djurlivet i havet. Jag hittade även den här smarriga rätten som jag vill gärna äta men var för mätt. Hade snacksat hela eftermiddagen.
På båten passade jag på att köpa 2 flak öl från Scandlines båten. Skulle jag köpt öl från Helsingör skulle det bli dyrare och jag skulle inte få något gratis. Den här fina badlakan är mjuk och go. Vivian fick 4st kinderägg. Det var även billigt med Marlboro ciggg, 42kr per paket men jag hade inte tillräcklig med pengar med mig så jag prioriterade ölen och gratisbadlakanen. Vi får se om maken vill göra resan tillsammans med mig och då kan vi handla cigg också. Han var utomlands i Madrid för att hälsa på släkten. Ärligt talat så är det skönare att vara hemma med döttrarna och åka tåg och båt på dagsutflykter.
 
 
 

Min barnpurerecept

Min dotter på 7 månader älskar slät purémat. Därför gör jag egen som blir billigare än köpeburk. Du behöver ca 3-5 medelstora morötter, 4-5 medelstora potatis, 1/2 lök & 250g färs(gärna nöt eller blandfärs) alternativt en skiva griskött(kotlett) plus en rejält sked med smör. Skala potatis och morötter och koka dem mjuka. Du ska inte hälla bort spadet. Använder du en skiva kotlett se till att den är benfri. Lägg i köttet när ca 10-5 min återstår av potatisen/morötterna och låt det koka med. Häll allt(kött, potatis, morot och spadet) sedan i mixern och tillsätt en rejäl sked med smör. Mixa och portionera i burkar eller lägg allt i en matlåda. Om du inte kokar fläskköttet stek finhackad lök med en smör och färsen. Tillsätt pyttelite malen vitpeppar och när det är klart häll allt i mixern med det kokta potatisen och moroten. Tillsätt en klick smör och mixa.

Upp