Kinafamiljen!

Bokrean o dagens gratisIgår var jag på Coop Forum jägersro. Jag spanade in bokrean på Akademibokhandeln samt inne i Coop. Det fanns inga böcker som jag ville ha. Dock köpte jag en toa bok till min 2,5åring som ett led till att bli blöjfri. Hon gillar att springa naken i hemmet och kissa och bajsa på golvet så jag har inte helt lyckats få henne att gå på pottan ännu. Eller säga till mig på bebisspråk att hon vill gå på toa. Dessutom hittade jag denna kaffeburk från Löfbergs lila som var elt gratis. Den anvädner jag nu som samlingsburk för mina anteckningskartongerbitar.

Få en kokbokDen här gratisboken snubblade jag på Coop Forum Jägersro. Dock vet jag inte om det är värt att "skaffa" kokboken då den var fastsatt med band runtom så man kunde inte kolla om det är en sådan där bok värd att spara

Frukostshopping på Lindex!Jag älskar frukostshopping på Lindex, speciellt då de har jättebra kvalitet på barnkläder. Förra gången jag var där handlade jag mer än vad jag borde göra. Så var fallet denna gången. Jag tog "tag 3 betala för 2" o kombinerade med 20% på hela köpet plus använde upp min 25kr rabatt. Det lönar sig verkligen att vara medlem i Lindex när man har barn. Det blev mycket billigare än att handla på ordinarie rean. Man kunde även ta reavaror o kombinera med 20% på hela köpet. Det var personalen som tipsade om detta förra året jag var på liknande event. 
Min hela köp fick jag betala ca 383kr. Jag sparade in 99+2+40+25=166kr på detta inköp. Jag fick även god frukost på köpet :)

Mathjälpen

Ibland händer saker i livet som gör att man står där mittemellan två gap av inkomst och att söka hjälp hos myndigheterna tar tid. Själv har jag valt att bidra med min egen förmåga med vad jag kan trots låg inkomst själv.
 
Jag stödjer Mathjälpen som främst stödjer barnfamiljer med kläder, mat och presentkort. Man kan själv välja om man vill köpa en matkasse/samlar ihop kläder/skor eller köpa presentkort och skicka iväg det. Detta är min andra år som jag väljer att hjälpa en barnfamilj. Förra året bidrog jag att en 7 årig flicka fick julklappar och de fick lite julmat för mamman och henne. I år samlade jag ihop en stor kasse till en familj då jag samlar över tid och när det väl kommer en anrop i Malmö så leverar jag till familjen. Dock så såg jag en annan Malmöfamilj behövde hjälp senare än det första familjen så valde jag bidra med vad jag kunde och samlat ihop på en dag. De behövde bland annat två overaller, blöjor, våtservetter och lite hygienartiklar samt mat/välling. Den första bilden på overallen köpte jag begagnad i närheten av mig för 40kr, Hellre att flickan får en overall som håller henne någonlunda varm än inget alls. Sedan den prickiga overallen i bild nr 3 hade min dotter som mellanting förra vintern då hon inte var tillräcklig lång för hennes Didriksson overall. Den prickiga kostade mig 50kr och man kunde lätt se vilken unge som var min då. Jag köper gärna barnkläder speciellt ytterkläder från andra då det är mer ekonomisk. jag bidrog med 100kr presentkort på Ica imed jag inte hade tid för att handla/samla.
 


 
 
 
Den första kassen(bilderna nedanför) som jag samlade ihop innehöll mer mat till större värde då jag samlade över 6 månader till den. Jag lyckades byta till mig en vällingpaket mot en grön Zoegaskaffe. Jag köpte lite billiga grönsaker, våtservetter, pulvermos, fiskpinnar, havregyn,mjölk, dusch till barn samtidigt som jag rensade ur skafferiet på saker jag inte vill ha kvar.
 
År 2016 har jag inte börjat samlat ihop mer än 1kg pasta. Vi får se hur det ser ut sedan. Bidra gärna ni som har jobb. 

Skaffa gratis kaffe på McDonalds.

Första ska du ladda ner Mcdonalds's Appen i din smartphone.
Därefter är det bara att hämta kvitto under frukosten helst för att scanna in koden. 
Varför frukosten? Jo de allra flesta vill ha kaffe på morgonen och det säljs inte mycket läsk heller. Så bästa tiden är på frukosten mellan kl 7-10. på frukosten är det inte mycket folk och inte alls stressig o det är bara två personalen i restaurangen. Jag köpte morgondeal på toast och liten latte. den andra kvittot hängde före min och den tog jag direkt från utskrivaren. Personalen såg inte vad jag gjorde då de var upptagen med att göra min order. Man kan sedan gå en runda i lokalen för att se om några "glömde" kvar sina rester efter sin frukost och hitta fler kvitton och så. Du kan även fråga dina vänner efter koden om de inte samlar på dessa. Var lugn, koderna på bilden är förbrukade redan. men på detta sättet lyckades jag skaffa två stämplar istället för en. hade jag haft mer tid skulle jag kanske ha skaffat fler.
 
 


Megaloppis 19 MarsSom en stor loppisfan så vill jag gärna gå. Det är sällan man hittar ställen där det finns gott om plats att släpa en barnvagn på bredden med sig. Dock är det så att jag ska anordna Sagostunder på kinesiska samma dag och lokal och tid är redan spikad för längesedan. Det bästa fynden finns kl 10.
Upp