Kinafamiljen!

Ny sjukstuga här.

Lilla Halley har fått ögoninflammation igår, det är väldigt enkelt att smitta ner andra barn så hon får vara hemma så länge det behövs. Dessutom får hon sin kindtand så hon har sovit jättemycket, varit mer mammig och så vill enbart ha flytande mat. Som vanligt får jag vabba. Inget jag kan göra åt förutom ge henne alvedon.

JAG VANN! TUSEN TUSEN TACK PLAYBAKE!

Jag brukar delta i olika tävlingar på Facebook men vinner i princip aldrig något. Men så plötsligt på lille julafton kl 16:14 såg jag MITT NAMN. Jag har vunnit en hel tårta för 22(!) personer. Det är en smaskig tårta med rik och saftig chokladbotten, TO-DIE-FOR chokladmousse med apelsinsmak och så färsk frukt och bär på toppen samt macarons.

Jag la muggen bredvid som är en standard mugg både i höjd och volym för att ge er att jämföra. Den var mycket hög(!)

Jag tog en översiktsbild på underverket för att ha det som ögongodis.

Här ser ni tårtan från en annan vinkel. TUSEN TACK PLAYBAKE!

"Bjud dina gäster på en välsmakande chokladtårta med apelsinsmak och 5 julmacarones (kokos, kanel, saffran, apelsin och äpple). Tårtan består av ca 22-25 bitar (ca 3,3kg) och kostar bara 935kr"

Jag åkte direkt hem till mina föräldrar så att mina syskon Johanna, Sine och mamma kunde få äta hur mycket de ville innan jag delade upp tårtan på hälften. Den är GIGANTISK. Jag ringde till min andra syster Belinda och bad henne att hämta 1/4 av tårtan. Man behöver inte äta mycket av det för den är verkligen fyllig, smakrik och man blir mätt utav 3-6 skedar. Jag skall dela upp resterande tårtan och frysa ner det så jag kan njuta av det bit för bit eftersom här är det ingen som hjälper mig att äta upp en tårta för ca 10 personer.

Ärligt talat blev jag chockad att jag vann något så passande för mig, jag älskar tårtor och choklad.

Tidigare på 23 dec hade en bekant sagt till mig att Tomten kommer tids nog till mig och jag tänkte "ja ja, tomten finns inte och avfärdade tanken på att jag skulle vinna något i sista minuten och få en julpresent utav det ordinära" Men så plötsligt en timme senare var jag den enda lyckliga vinnare utav tårtan och hade någon slagit vad med mig skulle jag ha ätit upp en gammal socka för att ha förlorat vadslagningen. Vilket betyder att TOMTEN finns fast denne brukar agera som KARMA. Så GLAD över min vinst från PLAYBAKE!

Så ha en fortsatt GOD JUL kära läsare!

Dag 3-5 inskolning

Dag 3

Dag 3 på inskolningen inföll på en fredag. Då var Halley jättetrött. Det brukar vara så att med intensiva omställning brukar den tredje dagen vara den mest segaste. Dessutom var hon inne på att få tänder perioden så det var extra jobbigt, hon var lite grinigare än normalt och för trött för att äta lunch. Hon smakade och åt bara 5 teskedar kycklingryta med couscous och drack lite mjölk. Sedan somnade hon och jag gick hem för att vila en liten stund.

 

Dag 4

Dag 4 var på en tisdag eftersom jag blev tvungen att ta henne någonstans på måndagen och det var inte lönt att lämna henne då efteråt då dem har sin pedagogiska verksamhet där all barn skall vara där klockan 9:30. Just den dagen fick hon prova att baka för första gången och det var lussekatter dem skulle baka. Tja Halley ville absolut smaka deg så hon fick det. Det är inte alls farligt eftersom jag satt bredvid och det var några andra personal i borden bredvid och Halley har inga allergier.

Dag 5

Dag 5 var jag med på samlingen med fruktstund. Sedan gick jag och satte mig i förskolans byggnad och väntade tills det var dags för lunch så att mjukstarta att Halley klarade av att vara utan mig i ca 1h. Det gick jättebra. Efter lunchen och när hon hade somnat gick jag hem och kom tillbaka när det var dags att bli hämtad.

2 veckor senare...

Två veckor senare så vill Halley redan gå in till avdelningen klockan 8:00 när jag lämnar stora flickan så hon kan få frukost. Den där lilla damen äter inget hemma men äter som en häst på förskolan så hon får ha det så medans Halley äter ALLT! Så hon börjar klockan 9:00 tills jag får en ny schema. Jag väntar på besked från Arbetsförmedlingen om jag har kommit in i Undersköterskeutbildningen i Lund eller inte. Jag VILL och HOPPAS att jag kommer in för jag är trött på att vara arbetslös och VILL ha något att luta tillbaka på. Då kommer utbildningen att vara på 1 år och 4 månader UTAN att jag behöver ta CSN(har ca 6 månader att använda och det räcker inte). Ser fram emot tidiga morgnar, pendling, grus i hjärnan, bra kollegor och så suverän praktikplats :)

God Jul!

God Jul får jag önska mina läsare. Jag vet att jag har en hel del att hinna ifatt och skriva men jag har försökt att stressa med bloggen då det har blivit en omställning från att vara föräldrarledig till arbetssökande.

Åk till Kina, Volontärarbeta för endast 2500kr och upplev kinesisk nyår!

Åk som volontär på ett internationellt läger i Kina i vinter och kombinera nytta med nöje till ett oslagbart pris! Allt det här ingår:

  • Tre måltider om dagen under hela vistelsen
  • Boende med luftkonditionering
  • Hämtning på flygplatsen i Zhanjiang
  • Hjälp med förberedelserna innan avresa
  • Lokal samordnare på plats
  • Work shops och kulturutbyte med kinesiska ungdomar
  • En vecka i home stay hos en lokal engelsktalande familj
  • Utflykter, temakvällar och massor av möjligheter att skaffa nya vänner 
  • Ett intyg som stärker ditt CV

Detta är rena kapet! Inte ens för 2500kr kommer man till Kina och kan stanna nästan i en månad och fira kinesisk nyår. Enbart visumet kostar ett par hundra kronor. Kolla gärna in DENNA sidan för mer info.

Dag 2 inskolning

Idag var det dag 2 på inskolningen. Jag och Halley åt frukost tillsammans efter att ha lämnat Vivian på förskolan först. Halley fick en bit macka med smör och välling. Jag tog grönt te med citron och en macka med avokado och kaviar. Efter frukosten blev vi tvungen att skynda på lite då Halley behövde fä nya kläder och blöja samt bli insmord med hudkräm. Jag packade lite saker att göra under tiden Halley skall dova på förskolan. Måste påbörja personlig brev till två jobbtjänster. Sedan när vi gick till förskolan blev hon glad och lekte på. 2-3 gånger klängde hon på mig. Sista halvtimmen innan lunch vägrade hon att leka, gnällde och vill sitta i famnen. Lunchen åt hon kladdig,våt och inte direkt trycka i sig maten som hon brukar. När det var dags att sova middag blev jag tvungen att byta både body och byxa. Jag måste nog ha ett ombyte varje dag här om det skall vara på detta viset. Fortfarande ovan men till sist somnade hon i famnen. Vi får se hur länge Jon sover nu då hon behöver sova minst 1,5-2,0h om hon skall orka med kvällen och inte somna redan kl 18:00

Upp