Kinafamiljen!

Hemköp kundklubbsdag

Där alltid trevlig att gå på olika kundklubbskväll. Precis hemkommen från Hemköp. Håller med ett projekt just nu, så därför blev jag tvungen att skaffa en viss sak för att avsluta det. Det enda som var slut var äggen som jag också ville ha. Jag sparade in på billiga Libero blöjor istället. Betalade bara 50kr/st Plus deras våtservetter 10kr/st. 
Smakprovning på proteinkvarg? Det var vanilj, choklad, karamell,blåbär och vanilj. Blåbär var godast och min 3 åring tog faktisk 4 smakprover. I normala fall äter hon knappt någonting på kvällen men idag överraskade hon mig genom att äta extra mycket. Barn kan vara så luriga ibland. Min andra dotter ville också smaka så hon fick äta hälften av min blåbär och vanilj. Karamell smakade äckligast, choklad en mörk variant och ganska dämpad. Vaniljen fick faktisk godkänt utav mig.    
 
 
Lite gratissaker som jag hittade. Dock lät jag Risentas måttsats följa med mig hem.
 
 

H&M VIP frukostshopping

Imorse var det frukostshopping för min del på H&M. Som vanligt var det väldig välbesökt. Mycket mammor i farten. Jag tog först frukosten eftersom man behöver vara mätt när man ska handla saker. 
Det fanns glutenfritt, vegansk, vegetarisk, salamikorv och så skinka på både ljus och mörk bröd. Kaffe, te och en flaska vatten. Klart mycket  alternativ än de har haft innan. Jag köpte en stycken svart leggings och två sandfärgade T-shirt till mig själv. Till äldsta dottern köpte jag en nattlinne med Elsa motiv samt en tröja med häftig tryck. Till lillflickan blev det en byxa i stl 74.
Summan hamnade på ca 400kr och efter 20% avdrag fick jag betala 316kr. Helt värt shoppingen. Jag såg två eller tre mammor som verkligen gick loss på shoppingen Och köpte 10 plagg till barnen eller mer. Man kunde kombinera rea och erbjudande och få 20% rabatt ovanpå det.

Svenska souvenirer för utländska vänner tips

Denna sommar har vi haft besök utav släkt och vänner och DET stora frågan är VAD man ska ge som gåva till dem när man säger farväl för denna gång. Förutom naturligvis att panikshoppa i Pressbyrån, Turistbyrån eller på tobakshop för Sverige souvenirer.
 
För mat och dryckesintresserade:
* Zoegas/Gevalia kaffe
* Lakrits(Premium) från Lakritsfabriken----> HÄR
* Svensk vin ---------> HÄR
* Absolut Vodka ------> HÄR
* Iste med tallsmak ---------> HÄR
 
* Iste med björksmak -----> HÄR
* Fläderdryck från IKEA ----> HÄR
* Lingondryck från IKEA ----> HÄR
* Knäckebröd med dill från IKEA ----> HÄR
 
 
Kläder från svenska märken ----> SE HÄR eller HÄR
Bruksföremål ---------> Kosta Boda, Orrefors, Rörstrand, Höganäs keramik
 
Något med PIPPI LÅNGSTRUMP -------> HÄR, kanske om man går in till Cervera eller Åhlens som har Pippi saker. Mjukisdjur fungerar likaså.. Jag vet att Åhlens har det och BR leksaker också. 
 
 
 
Min senaste gåva bestod av 2 st äppleröda kaffemuggar från Höganäs keramik till min Hong Kong vännina som var på besök. Röd för att det betyder tur i Kina. Höganäs Keramik för det är svensk gedigen hantverk som är rustik och har en vacker form. 
Plus ett bakformar(DRÖMMAR 39kr) med djurmotiv bland annat en älg från IKEA ------> HÄR
DRÖMMAR Kakmått, set om 6 IKEA Använd din kreativitet och gör bakningen till ett roligt pyssel genom att dekorera kakfigurerna med glasyr och godis.
Jag kom på i efterhand att jag hade köpt saker som var perfekt för en sak som vi älskar, nämligen att "FIKA". Vi har en väldig speciell relation till det ordet, En FIKA består av massor av saker, det kan leda till löneförhöjningar, lära känna chefen eller kollegorna bättre, nya vänskaper.....ett avslappnat sätt att socialisera sig utan motkrav.
Jag kunde inte heller motstå att köpa iste med tall och björksmak då det är så skandinavisk. Självklart köpte jag en miniatyrflaska Absolut Vodka som souvenir till min vännina Cammy som inte alls dricker alkohol när jag var i Helsingör i somras.
 
 
 

Ikea katalogen 2017 event

Imorse var jag på en presentation av Ikea katalogen 2017 release. Dem hade lite presentation och tipsade om en Limited edition designer samarbete med indiska influenser i grå/svart/vita nyanser som kommer att säljas i en begränsad upplaga. Man får hålla utkik i varuhuset den 11/9. Eftersom min lilla 8,5 månaders bebis kräkte ner hela golvet och sig själv kom jag dit senare så jag hann inte lyssna så mycket. Från restaurangen presenterade man pulled salmon sandwich och Msce märkningen för fisk samt att deras grönsaksbullarrätt skulle kosta 29kr! 
Jag fick lite frukost och en toscasnäcka till fika/frukost. Efter inspirationsföreläsningen fick vi en Goodiebag innehållande dessa saker, en karaff, flädersaft, voucher för gratis pulled salmon sandwich och 2017 ikea katalogen förstås.
Det var min första inspirationsföreläsning med IKEA. Jag kommer definitivt åka på fler sådana här saker hos dem. Tack för en god morgon IKEA!
 
Här kommer en favorit för höstens godaste soppor on the go eller för stressade morsor på äventyr:
EFTERFRÅGAD Mattermos IKEA Enkel att fylla med mat och äta direkt ur tack vare den vida öppningen.
 
En Mattermos som rymmer 0,5l soppa. Titta HÄR

Shoppingdag i Nova Lund

I måndags var det sista dagen för att använda Jojo sommarkort för hela Skåne. Jag orkade helt enkelt inte vara på Malmöfestivalen så jag tänkte vara spontan för en gångs skull. Planen var egentligen att åka till Kristianstad och överraska någon men jag missade bussen med 3 min och kom försent till tåget. Då bestämde jag mig för att åka till Helsingborg istället men min lilla treåring var hungrig och ville ha korv med bröd. Då blev det ändring i reserutten och vi åkte till Lund istället. Till Nova Lund köpcentret. Där kollade jag på 5-6 butiker på rean. Jag köpte två stycken fleecetröjor till min trotsiga treåring som kommer antagligen inte sätta på sig vinteroverall samt en ullbyxa. Byxan var det halva priset på men fleecetröjordna hade dem bara sänkt med 24kr/st. Hellre det än att betala full pris. 
Ibland måste man vara kreativ. Min treåring är en liten dam som växer sakta. Hennes nuvarande storlek har hon haft sedan i våras och vinterkläder, regnkläder, regnstövlar och gympaskor är fixade. Bara vinterskor kvar och om hon inte växer fort denna höst eller vinter kan vi nog använda samma par vinterskor som förra vintern(!). På Lindex hittade jag denna jacka som jag älskar men jag tänker inte betala 300kr för en ny jacka när Vivian inte växer så snabbt och inte behöver ny jacka. Hon fick en ny utav släkten förra vintern i en storlek större Än hennes nuvarande storlek. 
 

Går det att kombinera att vara tvåbarnsmor och Pokemon Go?

 
När spelet Pokemon Go kom ut i mitten av julitänkte jag VAd KUL! Men sedan fick jag tänka om lite. Det är inte speciellt klok att spela det spelet när jag fick reda på att man skulle stirta ner i sin mobilskärm. Det dröjde ända tills spelet offieciellt släppte här I Sverige och att min syster följde med på en promenad att mata ankorna som hon berättar att dem där pokemons dyker upp vibrerar telefonen. Då tyckte jag att det var genialt att den funktionen finns och nu kunde jag spela. Jag spelar på vägen till matbutiken som ligger 5 min gång. Nere på gården finns det 4 pokestops och ett pokegym. Jag har tagit barnen ut till parken för att mata ankor och passade på att fånga några. Gått en extra lång varv i parken bara för att kläcka några ägg. Huvudsaken är att spela för att det är kul, att ta det i din takt och vila mycket, speciellt om man sköter om bebis. Jag kan spela vissa dagar bara 5-10 min. Har jag planerat för en längre utevistelse spelar jag på säkra zoner, hålla mobilen i vänster hand och köra barnvagn med högerhanden. Säkra zoner är tex gå igenom en kyrkogård, parker eller sitter på bussen.
Upp