Kinafamiljen!

Starbucks nya vintersmak!


Idag när jag försökte hämta ut min gratis Bravo Boost hittade jag Starbucks nya vintersmak, white chocolate mocha bredvid min favorit skinny latte! Dessa två ska inhandlas till helgens mys. Jag hittade white chocolate mocha i en Pressbyrå butik. Jag vet inte om de har kommit ut i de större matbutikerna ännu.
 
 
EDIT: Här är de övriga smakerna i serien: 
 
Chocolate Mocha, Skinny latte, cappucino, seattle latte och så Caramel Mocha flavour.
 

Billiga Liberoblöjor mellan 19-25 Okt hos Copp Forum

Idag damp reklambladet ner i min brevlåda från Copp Forum. I den fanns ett bra erbjudande för oss som köper Liberoblöjor. Ta 3 betala för 2 vilket betyder att man betalar 73kr per paket. Det är lika billigt som Willys egna blöjor, inte ens med rabattkupongerna som man brukar få hem på posten från Libero där man får 50kr rabatt för två paket blöjor är lika billigt som den här. Det är inget köptvång på någon summa för att köpa blöjorna. Så teknisk sett kan man köpa hur många man vill i flera omgångar. Om man inte får reklambladet kan man alltid hämta ett par exemplar inne hos coop forum.

Fira med Libero 24 oktober på Havets Hus i Lysekil!

Libero har haft en kampanj för att samla in pengar för att kunna donera och låta Havets hus bygga babybassänger för tre utrotningshotade fiskar från Västerhavet: havskattknaggrocka och småfläckig rödhaj.
 
 
 
Den 24 oktober kan man delta i roliga aktiviteter och träffa den busiga bläckfisken Bella för att fira att man lyckades samla in 500 000kr. 
 
Alla som är medlemmar i Libero får fri entré mellan kl 10-14:00 och detta gäller för två vuxna och två barn. Allt man behöver göra är att uppge sitt medlemsnummer i kassan. Värde 340kr.

Ilva firar 10 år!

Denna vecka firar möbelföretaget Ilva 10 år. Fredag till söndag hade de olika erbjudande på varor till nedsatta varor. De bjöd på Cider och havreflarn när jag besökte dem igår fredag efter kl 16. Man kunde även vinna presentkort på 10 000kr plus 2h stylist hjälp. Det enda man behövde var att fylla i namn, epost och telefonnr och mota deras nyhetsbrev. För övrigt var det inte så mycket som hände på varuhuset samtidigt.
 
 
Såhär står det på tavlan :) Självklart hoppas jag på vinst. Det är aldrig fel att vinna något, min dotter hoppas nog på att få en våninggsäng eftersom hon ville upp i dem och leka ett bra tag.....jag fick vänta 30 minuter bland våningssängarna och lyfta upp henne och hålla ett öga medan hon bytte från säng till säng.
 
 
I varuhuset Ilva hittade jag tre saker jag skulle vilja ha. En pläd med bilar på, så snyggt kombo
 
 
och en snygg hello kitty pläd
 
Sist men inte minst den här fina tavlan.
 
På lördagen utlovades det goodiebag till de 50 första betalande gästerna. När jag kom dit kl 9:40 blev jag den andra personen i kö, alltså noll konkurrens om goodiebagen. Det var smådimmigt och småregnigt en sådan där oktobermorgon. När Ilva öppnade kl 10:00 var det bara cirka 40 personen allt som allt som stod i kö för att få komma in. Jag saknade någon i entren som kunde bjuda på något som inte skulle konkurrera ut med Espresso House som fanns på Ilvas ovanvåning. För det var inte mycket till fira födelsedagsevent. 
 
I goodiebagen fick jag en stolsdyna värde 169kr samt några vykort och några varuprover på hudvård. Samt en kupong på 25% att utnyttja innan 23 dec. Kanske blir det på en av plädarna men vi får se.
 
De hade instagram tävling, här är mitt bidrag. Efter en ytterliggare runda gick vi till Ikea som låg ca 5 min promenad för att kolla in säng,soffa och lampa. Därefter var det dags för Emporia.
 

Dagens gratis

 
För cirka två veckor sedan köpte jag loreal produkter för ca 100kr och skickade in för att få gratis ansiktsbehandling. precis som jag trodde var det från Customer företaget som de skulle samarbeta med. Man kan kolla på www.customer.se/loreal där man kan hitta deltagande salonger och kliniker i hela landet. Man ringer salongen och uppger att man har en customer värdebevis att lösa in och så bokar man tid och betalar med värdebeviset. Jag valde förra gången Exuviance Kliniken med ansiktsbehandling, i den ingick nackmassage, fy farao vad det var lyxigt. Hade lovat mig själv att jag skulle betala för en sådan behandling på samma klinik med samma skönhetsteraput som utförde min behandling för cirka en månad sedan. Jag ska snart bli tvåbarnsmor och förtjänar denna lyx eftersom det är alltid jag som får fightas med 2 åringen de flesta(läs alla) vardagskvällar och långa dagar på helgerna. Jag brukar skämma bort mig själv en gång om året med en skönhetsbehandling trots att jag inte har så gott om pengar.
 
Sedan vann jag en värdecheck från företaget Pärsons där jag ska hämta ut färsk kycklingfilé, med det tänker jag ugnstekta det under en fetaosttäcke eller göra frikassé eller annan god kycklinggryta till mig själv.
 
Jag köpte idag receptboken Matpusslet från Myrorna idag för att få lite inspiration till mer vardagsmat för hela familjen då jag har fastnat mycket i kinesisk matstil och behöver lite mer inspiration. Alla recept finns på nätet ju tänker ni, ja fast jag kan ju inte bläddra och springa mellan datorn och köket hela tiden. Dessutom måste jag ju leta efter något recept och den tiden har jag inte. Så receptböcker med bra och annorlunda vardagsmat är bra att ha.

Höst Höst Höst

Idag var jag på en lokal skördeaktivitet. Anledningen till att jag valde att gå där är för att stödja det lokala som händer precis bakom min mammas kolonilott. Där har man pratat om att skapa en botanisk trädgård i ca 10 år men inte förrän för ca 2-3 år hände det någonting. Vi var på öppningsceremonin för Milliennieskogen på Lindängelund rekreationsområde förra året i Malmö. Dagen började kyligt men soligt, perfekt höstväder för loppis eller skördemarknad.
 
 
 
 
 
 
Korvgrillning och så fanns det stationer för lite aktiviteter. I det här fallet försäljning av lokalproducerad honugn, potatistryck och så gör dina egna småkryp och insekter utav naturmaterial..
 
 
Jag köpte en burk hösthonung trots att jag hade redan 3 andra burkar honung hemma. Min dotter tyckte att måla med pinne på lakan var mycket roligare än att göra potatistryck. Hon stod så i cirka en timme och bara målade.
Visst är dem fina?
 
Det var tunnbrödsbakning med naturell yoghurt och egenproducerad honung, den konstgjorda sjön glittrade så fint i höstsolen....
 
 
Första bilden föreställer de fina kastanjeträden på Kastanjegården där mina föräldrar bor, andra bilden är på nypon som togs på kolonilottten och tredje bilden där blommar jordgubbsplantorna ännu i samma kolonilott.
 
Sist men inte minst en fin härlig bild på blommande kronärtskocka :)
 
Vad är ditt bästa minne med hösten?
 
 
 
 
 
 

Rekommenderad läsning

I augusti var jag på en loppis, där hittade jag boken Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay.
 
Sarahs nyckel
Paris 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer VeldHiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer. 

Paris 2002. inför 60-årsdagen av VeldHiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv.

Sarahs Nyckel lyfter fram de tabun och den tystnad som omger en skamfläckad händelse i Frankrikes historia, samtidigt som den skildrar en modern kvinnas liv i dagens Frankrike och USA. Tatiana de Rosnay har skrivit en varm och inkännande roman om utanförskap, hemlängtan, skuld och familjeband, men också om människans inre styrka och hur viktigt det är att inte glömma det som varit. 
 
När jag läste den fick jag ett aha upplevelse, den kändes som en verklighetsbaserad historia. Mycket välskriven och inte så hemsk som jag trodde.

Zheng Yu/Ångkokt fiskfilé på kinesisk vis

Jag har aldrig gjort ångkokt fisk på kinesisk vis förut. Man kan använda hel vit fisk såsom torsk eller en platt fisk. Men eftersom en del fiskeställen säljer mycket filéer och inte mycket hel fisk såvida man inte vill jaga runt på 2-3 ställen så valde jag fiskfilé idag. I en djup tallrik olja botten, lägg i fiskfilén, salta och peppra, häll över några skvättar ljus soja, strimla en liten bit purjolök och strö över fisken och till sist så skivar du lite ingefära och lägger över fisken.
 
I en kastrull kokar du upp vattnet, lägg i ånginsatsen och sedan tallriken med fisken. Låt det ånga i ca 10 min.
Jag använder Ikeas kastrull från 365+ serien med en ånginsats.
 
 
Såhär ser det ut innan man sätter tallriken i ånginsatsen.

Burger Kings belgisk våffla med glass

Igår när jag var på inköpsrunda vilket betyder vänta ca 2h på en lekande bebis, matvaruinköp och så middag ute så blev det Burger King, min dotter har för skarpa ögon och en stålvilja så valet på restaurang föll på den. Jag kunde kosta på mig efterrätt och hade velat prova belgisk våffla med glass länge.
jag beställde även en kopp liten kaffe att skölja ner det med. Till min besvikelse så var den inte godare än brownie med glass som Burger King har i sin meny. Nästa gång blir det brownie. Vad tycker ni kära läsare? Vilken är godast?

Uppgradera ditt Medmera bonuskort!

På Coop har dem här veckan om man uppgradera sitt Medmera bonuskort till att bli betalkort kan man få en gratis måbra behandling eller en gratis övernattning på herrgård(man får betala för maten). Betalkortet finns i två versioner, båda är gratis. En av är dem är man laddar i förväg in pengar och den andra betalar man via faktura. Jag valde att uppgradera kortet o valde måbra behandlingen. Som mamma förtjänar jag detta mer än min man. Så därför blir det ingen herrgårdsövernattning :)