Kinafamiljen!

Bara halvvägs kvar!

Jag ska ju handla för 1600kr på Coop under en viss period och hittills har jag lyckats handla för 805kr. Så det betyder att jag har ca hälften kvar innan jag får 200kr i julmat som jag kan hämta ut gratis. Frågan är bara vad jag ska hämta ut? Några förslag?

Familjefest McDonalds

På samtliga McDonalds mellan 28-29 Nov är det familjefest på alla restauranger. Där blir det pyssel o byggande av Ronald McDonalds hus mellan kl 11-16. Dessutom de som skänker pengar i bössorna får en tröstis plåster så länge lagret räcker. Syftet är att samla in mer pengar så de kan bygga ut befintliga RM hus så att fler familjer med svårt sjuka barn kan bo tillsammans under den svåra tiden. 10% av all försäljning går ditåt. 
 
12 dec blir det en annan familjefest i utvalda restauranger med jultema. Man får hålla utkik på www.mcdonalds.se lite längre fram för att se vilka restauranger det gäller.          
 
Jag fick dessa kuponger imed jag har barn och vi är medlem i Ronald Mcdonalds klubben. Vi brukar gå ditåt en gång per vecka som en del av vår mor/dotterkväll 


Jag gillar bäst frukosterbjudandet då det är lyx att äta frukost på en vardag utan stress ute. Ju billigare desto bättre. Mera sådana tack!! Jag har även deras app så var 5:e kopp kaffe/latte/cappuccino blir GRATIS.
 
Ni undrar varför jag tar mitt barn ditåt en gång i veckan? Eller huruvida jag marknadsför skräpmat? Jag har ganska fritt syn på mat, hemma äter vi näringsrik kinesisk mat utan en massa halvfabrikat så en till två gånger i veckan kan vi lyxa till det med skräpmat. Det ska bara inte vara så att man alltid äter varje dag på skräpmat. Någon gång måste man unna sig. Mat ska vara lustfyllt, variationsrik och inte så värdeladdad.

Min loppisfynd!

Jag har velat köpa en skrivare för vardagsbruk. Det är bara det är en djungel därute. Men idag när jag var på Butiksloppis med Maria så hittade jag en HP Deskjet D5560 för endast 49kr! När den kom ut 2010 tror jag fick den bra betyg och den passar mig perfekt. Jag vill inte ha en avancerad skrivare allt i ett utan bara den kan skriva ut är jag glad. Jag hade ändå räknat med att betala 450kr för en ny plus ca 600kr för färgpatroner. Nu sparar jag in på en del pengar och ska bara köpa två nya färgpatroner.
den fungerade när jag provar, dock hade bläcket torkat vilket jag trodde så det är bara att beställa det på nätet.

Coop Julkassen 2015

Jag registrerade mig för Coops julkassen. Trots att jag inte firar jul men jag tänkte att kanske kan jag ge bort det till någon som inte har råd? Jag håller koll på Mathjälpen där de lägger ut anrop. Varje person får en viss summa att överträffa och mitt blev 1600kr att handla upp och mer därtill. Trodde inte att jag skulle klara det, jag brukar handla mestadels på Ica eftersom Coop ligger en omväg men de har alltid fläskben som vi använder mycket av när vi gör buljongsoppa var eller varann dag. 
Idag var mitt första köp, jag kom upp i 635kr redan! Oj tänkte jag, jag köpte två bal lambi toapapper för 99kr/st eftersom vi använder endast detta papper här hemma och vi har mer eller mindre slut på det. Sedan köpte jag lite andra saker varav två stycken libresse nattbindor och en liten tetrapak Semper modermjölkersättning inför förlossningen. Jag har bara 25 dagar kvar inför beräknad förlossning. Jag tror jag kommer att klara av det då vi måste köpa mer kött. Vår frys är tomt på kött som vi kan använda. Skönt att ha plats i frysen. OBS jag köpte inget av de saker som man inte får poäng för. Fast när jag ska handla på Coop ska jag passa på när dottern inte är med. Jag blev 54kr fattigare för hon måste ha kinderägg!!! Man kan ju inte gå till kassan utan att kinderäggen ligger där på vägen. Om jag inte ger in så kan jag inte ens stå i kö för att betala. 

Julmarknad på Katrinetorp 4-6 dec

 
I normala fall brukar jag inte gå på några saker som kostar i entrén men om jag nu orkar ta mig så långt till fots ska jag gå. Deras kafe/restaurang är verkligen värt besöket. Mysigt att sitta ute i trädgården på sommaren. Förra gången jag var åt jag detta: 
Det var verkligen saftigt smörgåspälågg, vacker att se på och gott. Självklart kan ju inte jag gottegrisen beställa något sött jag med. Här kommer en till bild:
 
Jag hoppas kunna komma med fler bilder därifrån när jag besöker dem igen.
 

Min nya frisyr


Idag har jag varit och klippt mig. Jag har hoppar runt mellan olika frisörer under 4 år och har inte hittat någon bra som passar mig. I somras tänkte jag boka med någon som var i närheten där jag bodde. Jag bor i södra Malmö, bredvid Lindängen. I Lindängen finns det en liten nedslitet torg där salong Nice Hair finns. Där hittade jag min frisör Ismeta som jag är nöjd med. Jag betalar hellre 300kr än 50-150kr till en frisör om jag nu hittar någon som jag tycker är bra. Jag bad bara om trappsteg där framme skulle vara längre än där bak. Jag fick en ny snygg frisyr som jag har inte haft förut trots att jag har klippt likadan förut som jag är supernöjd. Mitt hår känns luftigt och snygg nu. Synd att jag inte kan ta bild på håret vid nacken. Det är där det blev något nytt.

Så snygga!

Idag var jag på Erikshjälpen. Jag älskar att gå på second affärer. Det enda som är synd är deras öppetider. Endast tis, tors mellan 14-18 är dem öppna samt lördag 11-15. Så på torsdagar brukar jag passa på och dra ut på mor/dotter kväll. Idag gick det till Erikshjälpen, sedan middag på Max hamburgare som ligger bredvid och så till sist handla matvaror på Ica Maxi som ligger bredvid Max. Dessa snygga glöggset hittade jag, jag ville gärna köpa det men det skulle bli bortkastade pengar. Dock är dem snygga, det fanns 6 muggar. Annars brukar jag inte alls köpa något julrelaterat. Min dotter hittade 3 små plåtbilar som hon inte släppte ifrån sig så dem fick följa med oss hem. Sist men inte minst hittade jag en lchf kokbok till min tokige lchf vän, en lchf kokbok för kvinnor. Jag vet inte alls om kompisen har den då jag har gett henne så många lchf kokböcker redan. Men men hon är en kär kompis som har hjälpt mig i min svåraste stund och dem måste man hålla hårt i, riktiga vänner är svåra att hitta. Sedan har tre till vänner som ska få en överaskning julpresent men även systrarna :)
 

Dagens fynd!

Jag älskar att köpa udda muggar och glas på second hand/loppisar. Dagens fynd blev dessa: 
Absolut Vodka snapsglas och dricksglas för 10kr stycket. Jag vet tyvärr inte nypriset på dem men de är så snygga!!!

Vinn Nyårsresa till hippa Berlin!

Har du inget inbokad på Nyår? Vill du vinna en resa för dig och tre av dina vänner till hippa Berlin under nyår?
 
 
Berlin till nyår?
 
Allt du behöver göra är att ta en bild eller spela in en film som visar din roligaste, festligaste anledning bara för att därför det är personligt för dig.
 
Ladda sedan upp det på INSTAGRAM med hashtaggen #gifflariberlin
 
Tävlingen varar till den 29 nov 2015. För mer information läs på www.pagen.se/kampanjer
 
Vad är det man vinner då?
Flyg tur och retur för 4 personer till Berlin.
2 övernattningar på Scandic Berlin Postdamer Platz
Värde ca 16000kr
 
3 kompisgäng får chansen att åka!
 SÅ LYCKA TILL KÄRA LÄSARE!
 

Samla och få Star Wars mugg


Hur vet jag inte, hittade denna i min lokala matbutik. Får nog hålla utkik på flaskorna, pepsi Facebook sida och så deras hemsida inom en snar framtid.

Bloggmässa Familj&Barn

Den 7 nov anordnade PR-byrån Walles&Glantz en bloggmässa med temat familj och barn. Det var bestämt sedan länge att jag skulle gå med min sidekick Melanie. man kunde även ansöka om att bli VIP bloggare och få goodiebag, sittplats vid scenen samt förtur till kön. Om man behövde ett hotellrum kunde man anta erbjudande på hotellrum för 2 för endast 500kr på Elite Hotell
 
Jag hade ordnat barnvakt imed jag vill slippa jaga rätt på en busig aktiv liten 2åring när jag är höggravid. Ibland behöver jag lite egentid och det förtjänar jag. Jag brukar annars passa dottern och aktivera henne men ibland måste man vara mindre perfekt och mer egoistisk. 
 
När vi kom dit var det inte mycket folk, alla stod och väntade på att scenframträdande skulle börja. I rummet fanns det ett bord med LEGO för barnen att bygga med.

Walles&Glantz företrädarna, Emelie & Camilla började showa loss och visa vad de har fått syssla med under hela året som gått, det blev en snabb bildspel på duken.
 
Det var även prisutdelning till Årets Föräldrarblogg & Årets Förebild på sociala medier.
Årets Föräldrarblogg blev Jessica Lagergren på http://blogg.loppi.se/jessicalagergren
Årets Förebild på sociala medier blev Jennifer Reinhold på  http://frureinhold.se/
 
Dessa företag eller organisationer pratade om vad de gör: ME&I, Scandinavian Photo, Billmate, Galderma, Laura Ashley, Everyday Solutions, Sleepcarrier, School Boost Network och till sist blev det modevisning med ME&I, LAURA ASHLEY och KIDS AGENCY. Ett framträdande med flickor i yngre ålder som körde gymnastikdans showade loss och det var härligt att se men tyvärr han jag inte ta några bilder då folk stod i vägen.Sist men inte minst blev det shopping eller besöka olika företag och deras monter/stånd.
 
Jag var väldig nyfiken på Everyday Solutions företaget. De är Lundabaserade och du har kanske sett deras produkt, en band som man sätter på nappflaskan som indikerar antingen det är för hett eller kall så man slipper bränna sig när man ska ge sitt barn välling eller modermjölksersättning. De har även två andra bra produkter i sitt sortiment. År 2016 kommer de att lansera detta: En plastflaska som växer med hela familjen. Man köper bara locket som tillbehör eller kan köpa det separat. Hur som helst så betyder det när du inte använder det kan du platta ner den och spara plats i väskan och vika ut den när den behövs. Smidig va?  
 
 
Scandinavian Eco hade jättefina saker till barn, speciellt dem gulliga virkade djuren.
 
 
Malmo City hade en Instagram tävling där mitt bidrag ser ut såhär, jag röker en gammaldags pipa. Min tanke är att göra en uppmärksam på Prostatacancer där september brukar vara den månad som man uppmärksammar det.
 
 
Jag önskar jag kunde slå in lika snygga paket!
 
Romantiska saker från Laura Ashley, de har heminredning och mode. De har 10 kollektioner där de har 20 tema på varje kollektion när det gäller mode. De sysslar mycket med olika koncept.
 
Coola heminredningsaker med både modernt stilistisk och naturmaterial inredning från zelected by houze.
 
Lovemade goda ekologiska barnmat, man kan köpa dessa i ICA butiker. Längtar tills jag får prova några av dem på min nästa bebis. fast jag måste nog frysa ner en eller två burkar då de är rekommenderade ålder på burkarna och de håller inte hur länge som helst.
 
Sleepcarrier, en horisontell ligglift bärsele som man kan använda som lekmatta och babynest eller vagga barnet till sömns. Längden på liften är ca 75cm. En typisk pappapryl för den moderne mannen som vill avlasta partnern med att vagga bebisen. 
 
 
Me&I, Kids Agency och JNY är tre företag med snygga och coola barnkläder som är annorlunda.
 

Kläder från JNY, speciellt de coola regnbågsfärgade dropparna mot det svarta var ju ursnygga!

Företaget Galderma som har bland annat Restylane och Basiron i sin produktporfolio hade dessa godsaker i sin monter. man fick även en slags läppglans som tar fram bärarens naturliga färg. Ingen annan kommer att få samma färg som du har plus hudvårdsproduktprover fick man med sig.

 
COOL MINDS och SCHOOL BOOST NETWORK är två viktiga organisationer som ska boosta våra barn i skolåldern genom experimentera med kemi/biologi/teknik/elektronik samt skapa morgondagens entreprenörer och bevara deras kreativitet.
 
World of Shape, om du behöver gå ner lite föräldrarkilon efter barnet är fött är det här kanske något för dig? De skräddarsyr din program. Kolla in deras hemsida
 
Denna snygga och praktiska termos som jag fick i min goodiebag kommer från Billmate, om du behöver en lösning för att kunna ta betalt på din blogg elelr webshop!
 

Sist men inte minst, är man bloggare så behöver man bilder, det ger oerhört mycket tillbaka till läsare att se vad man menar. De kan hjälpa dig att välja rätt kamera eller videospelare. De håller även i fotokurser med mera. vem pratar jag om då? Jo det är ju Scandinavian Photo jag menar. De har även en videoinspelningssak som gör att man kan vara darrig på handen och bilden som man spelar in inte alls blir sådär skakig. Perfekt för alla som gillar att videofilma men inte förstått tekniken ännu.

 

 Goodiebags på rad till VIP ( JAG )
 
 
Som innehöll dessa saker samt en rabattkod på Magic Steps och en sexleksak. Det kom med en massa infomaterial från medverkande företag också men de fick inte plats på bilden.
 

 Phew, det var trevligt event men ganska ansträngande för lilla mig. Det trodde inte jag.för det slutade med att jag vilade mig på kvällen senare i ca 3-4 timmar innan jag kunde ta mig samman och städa undan lite saker och gömma goodiebagen från min klåfingriga dotter. 


 
 

Smarteyes Modekväll 18/11 malmö

Onsdag 18/11 kl 18.15-20.00 är du välkommen på stil- och modekväll hos Smarteyes i Malmö (Spångatan 2)! Salong Larsson & Lange finns på plats. Prova glasögonnyheter och bli stylad av stylister. Smarteyes bjuder på bubbel och tilltugg. Tävla om glasögon och hårprodukter och boka gratis synundersökning under hela kvällen (värde 399kr). Anmäl dig och vänner på malmo@smarteyes.se senast 16/11.

Förra gången var jag med på deras tjejkväll. vann inget, lite bubbel fick jag och så lite smaka på saker jag i normala fall inte får äta medans jag är gravid såsom mozzarella och lufttorkad skinka. Det var trångt och man kunde inte spana in höstnyheterna. Man hann inte få gratis sminkning för det var så många tjejer som stod i kö och det var bara 2 make up artister/personal från The Body Shop just då. Denna gången skippar jag denna kväll eftersom jag köpte nya glasögon för inte så länge sedan hos just Smarteyes. Jag har även 2 st gratis synundersökningsvoucher att dela ut till någon som vill ha(värde ca 350kr vardera).

Den här bilden föreställer mig med mina nya glasögon från Smarteyes, röd som är kinesernas lyckofärg blev min nya powerfärg. Om ni undrar varför jag håller i en kaffekopp med Clarion hotell på beror på att jag tävlade i en instagramtävling. Dock vann jag inte men bilden är väldig fin :) Håller ni inte med? 
 

Bloggmässa by Walles & Glantz PR Event!

Imorgon ska jag gå på detta roliga event! Det roliga med detta är att jag ansökte om att få en av VIP platserna för länge sedan men fick till svar att det fullsatt. Det hindrar inte mig att bestämma mig för att gå och jag ordnade så att min mamma ska passa min lilla busiga 2åring mellan kl. 12-18.
 
Idag på eftermidaggen fick jag ett erbjudande att bli VIP pga sent avbokning av någon annan VIP bloggare. Det betyder bland annat jag för gå före i kön in, sitta framme vid scenen, få goodiebag och bli fotograferad.
 
Ärligt talat är detta min första bloggmässa där jag är VIP! Så pirrigt jag känner mig. Som Bambi på hal is. Det ska gå, får lita på min magkänsla. I värsta fall får jag nog ta stöd från min sidekick Melanie.
 
Nu är det dags att montera upp IKEA stolarna som jag har köpt så jag kan ta in mina två krukor med blommor så de slipper bli frostskadade.
Upp