Kinafamiljen!

Kockens chokladmousse 70% choklad mix!

Jag har ju äran att bli testpilot för Smartson med Kockens chokladmousse mix. Jag har egentligen slutat gå i den gången med efterätter i mataffärer men jag älskar ju efterätter. En sak jag älskar mest är choklad, speciellt chokladpudding och nu har jag hittat en favorit som inte kostar mycket, tar max 10 minuter att fixa, inga krångliga steg när man är trött och inte vill lägga tid på matlagning och efterätt. Fredagen den 15 mars bjöd jag min bästa kompis på grillad kyckling, potatismos, brunsås och en fräsch grönsallad. Till efterätt gjorde jag chokladmousse, vispad osötad grädde och så färska jordgubbar till. Allt blev en hit och tog inte mer än 30 minuter att fixa ihop allt.Här är en bild på efterätten och jag kommer att definivt att köpa fler av denna mixen och grädde när jag väl känner mig sugen istället för att lägga 40-60kr på en fika på någon kafé.

Tofu Cheesecake med mangosås och torkade plommon

 
200 g krossade digestivekex
50g smält margarin
50g  finhackad torkade plommon
4 matsked citronsaft
skal av 1 citron
3 matsked vatten
400 g fast tofu
150 ml äppeljuice
1 banan
1 msk vaniljsocker
1 mango skalad och hackad

1. Smörj en 18 cm rund kakform med avtagbara sidor
2. Blanda digestive och smält margarin i en skål. Tryck blandningen i botten av kakformen.
3. Sätt de finhackade dadlarna eller plommon, citronsaft, citronskal och vatten i en kastrull och koka upp.
4. Sjud i 5 minuter tills de datum är mjuka, sedan mosa dem grovt.
5. Placera blandningen i en mixer eller matberedare med tofu, äppeljuice, banan och vaniljsockret och sätt på matberedaren eller mixern tills blandningen är en tjock slät puré.
6. Häll tofu purén i den förberedda digestivebasen.
7. Grädda i förvärmd ugn, 189 grader celcius i 30-40 minuter tills gyllene. Låt svalna i formen, sedan kyl innan servering.
8. Placera mangobitar i en mixer och tryck på knappen. Den blir utmärk som en sås till det.
9. Du kan skära lite frukt eller riva lite choklad över tofu cheesecake för att göra den vackrare. Som bilden visar skivade jag lite kiwi.
 
 
PS: Du kan byta det torkade frukten mot färsk, såsom jordgubbar, blåbär eller något annat som du tycker om, Du kan dubbla mängden bär och ta 100 g färska jordgubbar exempelvis
Upp