Kinafamiljen!

Stekt Aubergine och fläskkarre

Det här är en mycket asiatisk rätt, ganska typisk med hur enkel rätten kan fixas utav få ingredienser

Du behöver 1 st aubergine, 1 st skiva fläskkarré skiva alternativt en skiva fläskkotlett per person, soja, socker och vitlöksklyftor.

Först så skär jag fläskkarrén eller fläskkotletten i tunna skivor. Sätt dem i en skål, finhacka eller pressa 2 klyftor vitlök. Till 2 skivor fläskkarré eller fläskkotlett behövs 2 klyftor, till 1 skiva 1 st klyfta och till 4 skivor 3-4 klyftor vitlök.

Sedan håller du i tunnflytande soja utav märket kikkoman, obs inte mushroom soy sauce! Sätt i sedan en tsk socker och blanda. Låt det stå i cirka 10 minuter. Under tiden så ska vi ta itu med denna fina grönsak



Aubergine: Skär av den gröna blasten och skala av den lila skalen. Därefter skär den i tjocka skivor ungefär som tjocka pommes frites stavar.

Därefter är det bara att hetta upp en stekpanna med lite olja och steka aubergine tills de är mjuka så de inte smakar besk och sedan är det bara att slänga i fläsken och steka det tills det är klart.

10 maj 2012 23:00 | Mat |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas